Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyttäjä: Aarnio yritti paeta kiinniottotilanteessa vuonna 2013

Huumekäräjillä kuultiin yllättävä uusi tieto vuoden 2013 kiinniottotilanteesta

Kotimaa
 

Syyttäjät kertoivat perjantaina Jari Aarnion huumekäräjillä uutta tietoa tutkinnan alkuvaiheesta. Syyttäjien mukaan Aarnio oli yrittänyt juosta karkuun, kun keskusrikospoliisi otti hänet kiinni marraskuussa 2013.

Aarnio oli syyttäjien mukaan ehtinyt olla tutkijoilta kateissa muutaman minuutin ajan. Tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto kertoo HS:lle, että kiinniotto tehtiin Aarnion kodin lähistöllä.

"Kun kiinniottoa suoritettiin, hän lähti juoksemaan joksikin aikaa karkuun ja hänet juostiin kiinni. Kiinniotto tapahtui sitten ihan rauhallisesti."

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi sanoi perjantaina, ettei Aarnio yrittänyt karkuun eikä se olisi ollut edes mahdollista.

Aarnion kiinnioton aikaan häntä epäiltiin virka- ja lahjusrikoksista. Nyt hän on syytteessä muun muassa kahdeksasta törkeästä huumausainerikoksesta.

Syyttäjät esittelivät perjantaina näytön keskeisiä osia. Syyttäjien mukaan suuri määrä televalvontamateriaalia sitoo Aarnion tiukasti laajaan hasistynnyrijuttuun.

Jutun pääepäillyn eli niin sanotun Pasilan miehen liittymät ovat paikantuneet useasti Aarnion kodin ja työpaikan lähelle sekä seuranneet Aarnion liikkeitä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Yhteydenpito rikoskumppaneihin on ollut vilkasta, kun hasistynnyreitä oltiin tuomassa Suomeen.

Tämän lisäksi Aarnion autotalleista on löydetty yhteydenpidossa käytettyjä puhelimia.

Syyttäjien mukaan Aarniota vastaan puhuu myös se, että hänellä on ollut henkilökohtainen yhteys kaikkiin keskeisiin epäiltyihin.

Nyt syytteessä olevat epäillyt ovat kuulusteluissa myöntäneet tehneensä Aarnion pyynnöstä erilaisia toimenpiteitä mutta kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Syyttäjien mukaan Aarnion syyllisyyden puolesta puhuu myös se, että hänellä on ollut käytössään selittämätöntä käteistä rahaa yli puoli miljoonaa euroa. Lisäksi Aarnion kukkapenkistä löydettiin yli 60 000 euron rahakätkö.

Syyttäjien mukaan on myös runsaasti selvitystä siitä, miten Aarnio yritti peitellä omia ja rikoskumppaneidensa jälkiä.

"Kauhea vatkaaminen" alkoi sen jälkeen kun Aarnio sai kuulla, että Hollannin poliisi oli takavarikoinut yhden tynnyreistä. Aarnion epäillään muun muassa varoittaneen rikoskumppaneitaan takavarikosta.

Lisäksi Aarniota syytetään monimutkaisesta lavastushankkeesta, jonka tarkoituksena oli saada eräs jengiläinen näyttämään Pasilan mieheltä.

Oikeudenkäynti jatkuu ensi viikon torstaina, jolloin käydään läpi syytettyjen asiaesittelyjä. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat