Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heidi Hautala: Suomi ei saa hyväksyä Venäjän mustaa listaa

Kotimaa
 

Venäjän mustalle listalle joutunut europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr) ei hyväksy, että Suomen poliittinen johto sivuuttaa listan olankohautuksella.

"Lista on mielivaltainen. Sillä ei ole mitään oikeusperustaa eikä läpinäkyvyyttä, ja sitä ei ole yksilöity", Hautala sanoi HS:lle Oulun puoluekokouksessa.

Hän ei ole kuitenkaan yllättynyt. "Tämä on hyvin suomalainen reaktio."

Suomessa ensimmäinen reaktio oli, että lista oli Venäjän vastareaktio EU:n henkilöpakotteisiin. "Mutta ne ovat eri maailmasta. EU:n pakotteisiin voi hakea muutosta", Hautala sanoo.

"Venäjän listalla ei ole mitään tekemistä oikeusvaltion periaatteiden kanssa. Siksi on huolestuttavaa, jos Suomessa hyväksytään se hiljaisesti."

Hautala uskoo, että keskusteluja käydään ulkoministeriöiden kesken. Asiaa pitäisi hänen mukaansa käsitellä myös kahdenkeskisissä neuvotteluissa.

Venäjän propagandaan on Hautalan mukaan vaikea vastata. "Siinä ei pelata reiluilla pelisäännöillä. Miten vääryyteen voi vastata?"

"Toivon että Venäjällä ulkoisen vihollisen lietsominen sisäpoliittista syistä loppuisi siihen, että se ei enää mene läpi, mutta se päivä ei ole lähellä."

Hautala sanoi Oulussa, että Suomi ei ole enää Pohjoismaa. Se on pudonnut muiden Pohjoismaiden junasta kehityspolitiikassa ja muuttunut pienvallaksi rauhanturvaamisessa.

"Maineen voi menettää yhdessä yössä."

Olli Pohjanpalo HS
Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat