Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuluttajaliitto ja asianajajat moittivat oikeusturvavakuutuksia: "Voivat johtaa harhaan"

Liitot pitävät ongelmallisena, että tiukan paikan tullen vakuutukset eivät korvaa riittävästi

Kotimaa
 

Asianajajaliitto ja kuluttajien etujärjestö Kuluttajaliitto moittivat kovin sanoin oikeusturvavakuutuksia, jotka eivät liittojen mielestä anna riittävää taloudellista turvaa oikeudenkäynneissä ja voivat johtaa harhaan.

Liitot nostivat asian esiin Asianajajaliiton valtuuskunnan kokouksessa Vaasassa perjantaina.

Liittojen mukaan perusongelma on se, että ihmiset kuvittelevat saavansa kattavan oikeusturvavakuutuksen, joka tulee osana isompaa vakuutuspakettia, mutta tiukan paikan tullen se ei korvaa riittävästi.

Vakuutuspaketissa iso huomio kohdistuu kotivakuutukseen, ei mukana tulevaan oikeusturvaan.

"Tässä on harhaluulo. Ihmiset kuvittelevat ostavansa turvan oikeudenkäynnin varalle, mutta sitä ei tosiasiassa saa", sanoo johtava lakimies Tuula Sario Kuluttajaliitosta.

"Suurimmassa osassa niitä on esimerkiksi suljettu pois ne riidat, joita varten ihmiset yleisimmin tarvitsisivat oikeusturvavakuutusta, eli lapsen huoltoa ja perheriitoja koskevat asiat."

Liittojen mukaan yleinen korvauskatto on noin 8 500 euroa. Se riittää vain yksinkertaisissa perusriidoissa.

Sario ottaa esimerkiksi hometaloriidat. Niissä jo pelkät asiantuntijalausunnot saattavat maksaa tuhansia euroja. Voi käydä niinkin, että korvauskatto ylittyy jo ennen kuin käräjäsalin ovet avautuvat.

"Ongelma ei ole vakuutuksissa vaan siinä, että raja on niin pieni. Koko prosessi asianajajakuluineen, asiantuntijalausuntoineen ja muine voi olla jotain ihan muuta kuin vakuutus kattaa", Sario sanoo.

Asianajajaliitto kertoo vertailleensa pitkään eri vakuutusyhtiöiden tuotteita. Liitto huomauttaa, että esimerkiksi avioeroihin liittyvät riidat on usein rajattu pois.

Lisäksi vakuutukset eivät kannusta sopimaan riitoja ennen käräjäoikeuden käsittelyä, koska ne korvaavat vain osan kuluista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat