Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihreät uusi johtajistoaan

Maria Ohisalo äänivyöryllä puolueen varapuheenjohtajaksi

Kotimaa
 
Vesa Ranta
Maria Ohisalo oli varapuheenjohtajavaalissa ylivoimainen ykkönen. Touko Aalto jatkaa kolmantena varapuheenjohtajana.
Maria Ohisalo oli varapuheenjohtajavaalissa ylivoimainen ykkönen. Touko Aalto jatkaa kolmantena varapuheenjohtajana. Kuva: Vesa Ranta

Vihreät vaihtoivat puoluekokouksessaan Oulussa puolet puheenjohtajistaan.

Puheenjohtajana jatkaa edelleen Ville Niinistö, mutta kolmesta varapuheenjohtajasta kaksi vaihtui.

Kaksi uutta varapuheenjohtajaa ovat helsinkiläinen Maria Ohisalo sekä kalajokinen Hanna Halmeenpää. Kolmantena varapuheenjohtajana jatkaa jyväskyläläinen Touko Aalto.

Edellisellä kaudella varapuheenjohtajina olleet Krista Mikkonen ja Anne Bland eivät enää asettuneet ehdolle. Yhteensä ehdokkaita oli kymmenen, seitsemän naista ja kolme miestä.

Ohisalo oli varapuheenjohtajavaalissa ylivoimainen ykkönen. "Olen todella hämmästynyt äänten paljoudesta. Lämmittää tuki isosti", hän sanoi valintansa jälkeen.

Ohisalo, 30-vuotias helsinkiläinen valtiotieteiden maisteri, jäi kevään vaaleissa 107 äänen päähän eduskunnasta Helsingin vaalipiirissä.

Vaalissa toiseksi tuli Hanna Halmeenpää. Hän on 39-vuotias kansanedustaja, biologian ja maantiedon opettaja Kalajoelta. Hän on Kalajoen naapurikunnassa Pyhäjoella vuonna 2007 perustetun Pro Hanhikivi ry:n varapuheenjohtaja.

Touko Aalto on 31-vuotias jyväskyläläinen valtio-opin opiskelija. Hänet valittiin eduskuntaan tänä keväänä ensimmäisenä vihreänä kansanedustajana Keski-Suomen vaalipiiristä.

Puoluesihteerinä jatkaa Lasse Miettinen. Hänellä ei ollut vastaehdokasta.

Puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin viiden ehdokkaan joukosta Inka Hopsu Uudeltamaalta.

Puoluekokousväki jatkoi lauantaina hallitusohjelman arvostelemista.

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto kertoi vihreiden tilaamasta eduskunnan tietopalvelun laskelmasta.

Viitaten laskelmaan Alanko-Kahiluoto sanoi, että hallituksen päätöksistä eniten hyötyvät ne, joilla jo on enemmän rahaa kuin 80 prosentilla suomalaisista. Laskelman mukaan indeksileikkaukset kasvattavat tuloeroja ja köyhyyttä.

Tämän valtiovarainministeriön virkamiehetkin ovat vahvistaneet ja oppositio on ottanut hallitusohjelman epäoikeudenmukaisuudesta jo kaiken irti eduskunnassa.

Puoluekokousta sävytti keskinäinen kehuminen ja yhtenäisyys.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi tukevansa ulkoministeri Timo Soinin (ps) heittoa pääomaveron korotuksesta.

Niinistön mukaan pääomavero voitaisiin nostaa suurituloisimpien osalta 35 prosenttiin. Pienet pääomatulot voitaisiin vastaavasti vapauttaa verosta. Niinistön mukaan se voisi kannustaa pienituloistenkin sijoittamiseen, "kansankapitalismiin".

Soini mainitsi pääomaveron korotuksen HS:n haastattelussa lauantaina. Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman jo ehti antaa sille tukensa.

Pääomaveroa maksetaan esimerkiksi osakkeiden, rahasto-osuuksien ja kiinteistöjen myynnistä.

Olli Pohjanpalo HS
Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat