Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi oikeusministeri Lindström tivasi edelliseltä hallitukselta selityksiä Kouvolan jättiratsiasta

Kotimaa
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Jari Lindström
Jari Lindström Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva

Kouvolan China Centerin jättiratsia on puhuttanut myös eduskunnassa. Suomen uusi työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps) esitti vuonna 2013 tiukkasanaisen kirjallisen kysymyksen, johon sisäministeri Päivi Räsänen (kd) vastasi.

"Massiivisella operaatiolla tuhottiin kymmenien ihmisten elämä", Lindström totesi kysymyksessään ja kutsui Rajavartiolaitoksen johtamaa ratsiaa "perusteettomaksi hyökkäykseksi".

Lindström uskoi operaation maksaneen valtiolle useita miljoonia euroja. "Jotta tämänkaltaisia harhalyöntejä ei enää tapahtuisi, olisi syytä selvittää Rajavartiolaitoksen, poliisin ja verottajan toimivalta", vaati Lindström, joka on kotoisin Kouvolaan kuuluvalta Kuusankoskelta.

Räsänen viittasi vastauksessaan muun muassa apulaisoikeusasiamiehen ratkaisuun, jonka mukaan viranomaisten arvosteluun ei ollut laillisia perusteita. Räsänen arvioi, että esitutkintaan "liittyi huomattava yhteiskunnallinen selvitysintressi ottaen erityisesti huomioon uhriutumisvaarassa olevien kiinalaisten suuren määrän sekä toiminnan laajuuden".

Lindström kertoo nyt, että hän tyytyi Räsäsen antamaan vastaukseen eikä ole sen jälkeen pitänyt China Centerin tapausta agendallaan. Lindström ei usko, että tapaus on aiheuttanut suurempaa haittaa Suomen ja Kiinan taloussuhteille.

"Asiat ovat aikansa pinnalla ja sitten jäävät seuraavien kohujen alle. En usko mitään pysyvää hallaa syntyneen ainakaan pitemmällä aikavälillä tarkasteltuna", Lindström toteaa.

China Centerin ratsia tapahtui Räsäsen edeltäjän, sisäministeri Anne Holmlundin (kok), kaudella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat