Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rkp herää todellisuuteen

Kotimaa
 

Ruotsalaisen kansanpuolueen Rkp:n puheenjohtajan tärkein tehtävä on saada puolue hallitukseen. Tämä onnistui 36 vuotta, mutta ei enää Carl Haglundin, 36, kolmannella puheenjohtajakaudella.

Silti puoluekokous valitsi Haglundin yksimielisesti neljännelle puheenjohtajakaudelle viikonloppuna Pietarsaaren Pännäisissä. Haglund ei saanut edes vastaehdokasta eikä hänestä kuulunut minkäänlaista napinaa puoluekokoussalissa eikä sen ulkopuolella.

Putoaminen hallituksesta tuntui johdossa kuitenkin niin, että varapuheenjohtajisto vaihtui kokonaan.

Rkp:n kenttäväki on selvästi tyytyväinen nuorehkoon puheenjohtajaansa Haglundiin, joka muun puolueväen tavoin opettelee oppositiossa elämistä.

Ruotsalaisen kansanpuolueen hyvä vihollinen on jo pitkään ollut perussuomalainen puolue. Kun perussuomalaiset nousi hallitukseen, tuli siitä vielä parempi ukkosenjohdatin.

Välillä tuntui, että puoluekokousväki puhui eniten perussuomalaisista, heidän politiikastaan ja Teuvo Hakkaraisesta. Perussuomalaisten Hakkarainen oli juhlaillan ohjelmanumeroiden ja kaskujen suosituin henkilö.

Toki maalitauluna oli myös pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja hallitusohjelma.

Carl Haglund heitti illanvietossa vitsinä, että Pietarsaarta viikonloppuna koitellut sademyrskykin oli Sipilän vika.

Rkp herää todellisuuteen viikonlopun juhlien jälkeen. Puolueen johto huomaa, että oppositiosta on helppo huudella, mutta puolueelle tärkeiden päätösten synnyttäminen eduskunnassa on äärimmäisen vaikeaa.

Tuomo Pietiläinen
tuomo.pietilainen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat