Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raportti: alaikäisiä turvapaikanhakijoita kadoksissa EU:ssa

Raportin mukaan Suomesta katosi vuosina 2011–2013 yhteensä 22 alaikäistä turvapaikanhakijaa

Kotimaa
 

Euroopan muuttoliikeverkoston julkaiseman tuoreen vertailututkimuksen mukaan alaikäisiä, yksin saapuneita turvapaikanhakijoita katoaa EU:n alueelta, myös Suomesta. Raportin mukaan vuosina 2011–2013 Suomesta katosi yhteensä 22 alaikäistä turvapaikanhakijaa. He olivat 15–17-vuotiaita poikia ja tyttöjä.

"Suurimmalla osalla ei Suomeen saapuessaan ole henkilöpapereita, joten heidän ikänsä selvitetään tarvittaessa oikeuslääketieteellisen tutkimuksen avulla", kertoo Euroopan muuttoliikeverkoston ylitarkastaja Jutta Saastamoinen.

Osa kadonneista on myöhemmin tavoitettu Suomesta tai muualta EU:n alueelta, mutta heistä 14 on edelleen löytymättä.

"Kun ihmistä ei ole tavoitettu, on mahdotonta sanoa katoamisen syistä. Osan kohdalla on herännyt epäilyjä ihmiskaupan uhriksi joutumisesta", sanoo Saastamoinen.

Vuonna 2013 kahden turvapaikanhakijan epäiltiin olevan ihmiskaupan uhreja jo siinä vaiheessa, kun he saapuivat Suomeen. Rajavartiolaitos tutki tapausta. Samana vuonna Maahanmuuttovirastossa heräsi epäily ihmiskaupasta kolmessa katoamistapauksessa.

Raportin mukaan osa kadonneista on saattanut joutua pakkotöihin.

Kaikista kadonneista tehdään ilmoitus poliisille.

Osa kadonneista jatkaa matkaansa täysin oma-aloitteisesti. Yhteistä kaikille kadonneille on se, että he päätyvät viranomaisten saavuttamattomiin pian vastaanottokeskukseen päästyään.

"Osa löytyy myöhemmin muista EU-maista, joten ehkä heidän alkuperäinen määränpäänsä ei koskaan ollutkaan Suomi", Saastamoinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat