Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS ja Aalto EE vievät kansanedustajat taloudenpuolustuskurssille

Kurssilla voi harjoitella talouden kriisipäätöksiä suojatuissa oloissa

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Sixten Korkman
Sixten Korkman

Helsingin Sanomat järjestää syksyllä yhdessä johtamiskoulutusta tarjoavan Aalto EE:n kanssa kansanedustajille realistisen taloustilanneharjoituksen.

Elokuun lopussa Finlandia-talossa pidettävän Taloudenpuolustuskurssi-tapahtuman tarkoituksena on tarjota päättäjille tietoa ja työkaluja talouden avainkysymyksistä. Kurssin teemoina ovat muun muassa investoinnit, yritysten sijoittuminen, rahoitus, verotus ja osaamistarpeet.

Teemoja lähestytään käytännönläheisesti. Mihin yritys käyttää nyt rahansa? Mitä verotusmuutokset tekevät yrityksille tai työntekijöille? Mikä on idänkaupan kohtalo? Miten pomoja pitää palkita?

Aalto EE on Aalto-yliopiston omistama liikkeenjohdon kehittämispalveluja tarjoava yritys.

"Talousasioista puhutaan usein kansantalouden tasolla. Kuitenkin yrityksissä tehtävät valinnat vaikuttavat ratkaisevasti maamme talouden kehitykseen. Haluamme avata yrityksissä tapahtuvan päätöksenteon logiikkaa kansanedustajille", korostaa idean isä Teemu Malmi, Aalto-yliopiston professori ja Aalto EE:n hallituksen puheenjohtaja.

Aallon edustajina kurssilla puhuvat muun muassa professorit Sixten Korkman, Vesa Puttonen, Heikki Niskakangas sekä entinen pääministeri Esko Aho.

Mukana kurssin keskusteluissa on yritysten ja ammattijärjestöjen edustajia, kuten Palvelualojen ammattiliiton Pamin puheenjohtaja Ann Selin ja SAK:n pääekonomisti Olli Koski. Kansanedustajat pääsevät haastamaan yritysten ja järjestöjen edustajia omissa istunnoissaan, joissa puhetta johtaa eduskunnan entinen puhemies, valtioneuvos Riitta Uosukainen.

"Suomi tarvitsee yhteisen suunnan. Hyvinvointi ja toimeentulo voidaan turvata vain, mikäli taloutemme on riittävän vahva. Tämän suunnan löytämiseen tarvitsemme Taloudenpuolustuskurssia", sanoo Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Tapahtumaan on ilmoittautunut jo kymmeniä kansanedustajia. Lisäksi paikalle kutsutaan pieni joukko muita päättäjiä. Keskusteluja vetävät Helsingin Sanomien toimittajat Kirsi Alm-Siira, Petri Korhonen ja Jaakko Lyytinen.

Tapahtuman sisällöstä vastaavat HS ja Aalto EE, kurssin yhteistyökumppaneina ovat työeläkeyhtiö Elo ja Suomen Ekonomit.

 

Taloudenpuolustuskurssi Finlandia-talossa 26.–27.8.2015. Tilaisuus ei ole yleisölle avoin, mutta HS välittää useita keskusteluita suorana HSTV:ssä.
www.taloudenpuolustuskurssi.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat