Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IATA: Käsimatkatavarat pienemmiksi

Finnairin koneissa muutos ei ole näköpiirissä

Kotimaa
 

Lentomatkustajien sallitun käsimatkatavaran kokoa on pienennettävä, suosittaa Kansainvälinen ilmakuljetusliitto Iata.

"[Uusi koko] tarkoittaa, että periaatteessa kaikilla olisi mahdollisuus saada käsimatkatavaransa matkustamoon yli 120-paikkaisissa lentokoneissa", Iatan lehdistötiedotteessa sanotaan.

Matkustamoon saa nykyään viedä laukun, joka on kooltaan enintään 56 x 45 x 25 senttimetriä. Iatan ohjenuoran mukainen uusi enimmäiskoko olisi 55 x 35 x 20 senttimetriä.

Finnair kertoo, ettei yhtiö ole lähdössä muutokseen mukaan ainakaan lähiaikoina.

"Se ei ole tässä vaiheessa ajankohtainen", kertoo matkustajapalveluiden päällikkö Mirja Kuovi. "Iata tekee suosituksia. Lentoyhtiöt itse määrittävät, mitä matkatavaran koon ja määrän kanssa tekevät."

Kuovi sanoo, että Finnair on keskustellut asiasta muiden One World –lentoyhtiöiden kanssa, mutta mihinkään toimenpiteisiin ei olla ryhtymässä.

Kuovi sanoo kuitenkin ymmärtävänsä Iatan suosituksen taustan.

"Käsimatkatavarat ovat yleisesti ongelma lentoyhtiöille niin määrällisesti kuin koon puolesta."

Lentomatkoilla sattuu toistuvasti tilanteita, joissa kokorajoitusten mukaisia käsimatkatavaroita joudutaankin kuljettamaan ruumassa. Tilaongelman aiheuttaa esimerkiksi se, että matkustamoon viedään laukkujen lisäksi lentokenttäostoksia ja päällysvaatteita.

Mikäli Iatan suositus toteutuu, miljoonilla lentomatkustajilla on edessään uusien laukkujen osto. "Tämä on ilon päivä laukkuvalmistajille", yhdysvaltalaislehti Washington Post totesi uutisessaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat