Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Suomalaiset käyttävät romanttisia emojeja vain vähän

Koko maailman suosituin kuvamerkki on vedet silmissä naurava hymynaama

Kotimaa
 

Suomalaiset käyttävät mustaa kuuta kuvaavaa emoji-hahmoa viestinnässään kahdeksan kertaa enemmän kuin muut maailman ihmiset.

Outo löydös käy ilmi tekstinsyöttöä ennakoivan Swiftkey-yrityksen tutkimuksesta. Selitykseksi yritys ehdottaa kaamosta.

Fakta

Näitä symboleja eri kielialueilla käytetään erityisen paljon

 Ruotsi: leipä

 Venäjä: lumihiutale

 Hollanti: viinilasi

 Tsekki: vasara

 Kreikka: sydämellä

suljettu kirjekuori

 Kroatia: norsu

 Yhdysvallat: kanankoipi

 Australia: tikkari

 Malesia: kakka

Britannialainen Swiftkey on analysoinut kansainvälisesti yhteensä miljardi emojia. Tutkimuksen ensimmäinen osa julkaistiin huhtikuussa ja suomalaisten emoji-käytöksestä kertova jatko-osa nyt kesäkuussa.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset käyttivät tutkittuihin kielialueisiin verrattuna romantiikkaan liittyviä emoji-kuvia vain vähän.

Muihin maihin verrattuna Suomessa käytetään enemmän myös pikkuapinoiden erilaisia eleitä kuvaavia emojeja, mutta suhteellisesti vähemmän lomiin ja pyhiin viittaavia emojeja.

Yritys piti hivenen yllättävänä myös sitä, että Suomessa käytetään joulupukkia kuvaavaa emojia vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa.

Esimerkiksi Australian seudun englanninkielisissä viesteissä 0,3 prosentissa esiintyy joulupukkiemoji, kun taas suomenkielisissä vain vajaassa 0,2 prosentissa.

Jopa kansainvälinen keskiarvo joulupukkiemojin esiintyvyydelle on enemmän, noin 0,25 prosenttia. Norjassa jopa 0,55 prosenttia käytetyistä emojeista oli joulupukkeja.

Norjassa ja Ruotsissa esiintyi muihin maihin verrattuna kaksinkertaisella tiheydellä myös oluttuoppien kilistelyä kuvaava emoji.

Suomea käsittelevässä kohdassa tutkimus ei edes mainitse alkoholia, mutta tanskalaiset käyttävät lähes kaikkia alkoholia kuvaavia emojeja ahkerasti.

Suomalaisten eniten käyttämä emoji oli vedet silmissä naurava hymynaama, joka on samalla koko maailman suosituin emoji. Suomen kansalliseksi erityispiirteeksi mainitaan vielä lumiukko.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat