Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luonnonvarakeskus irtisanoo 146 työntekijää

Merkittävin syy irtisanomisiin ovat valtion leikkaukset Luken rahoituksesta

Kotimaa
 

Luonnonvarakeskus irtisanoo enintään 146 työntekijää. Yt-neuvottelut päättyivät tiistaina. Luonnonvarakeskus karsii etenkin hallintoaan. Se myös lomauttaa koko henkilöstönsä syksyn aikana enintään kahdeksi viikoksi.

Ennen yt-neuvotteluita noin 1 700 henkilöä työllistänyt keskus aloitti toimintansa vuoden alussa. Se muodostettiin kolmesta valtion tutkimuslaitoksesta (MTT, Metla, RKTL) sekä Tiken tilastotoiminnasta.

Henkilöstön vähennystarve oli pitkälti tiedossa jo etukäteen. Luonnonvarakeskuksen tiedotteen mukaan tutkimusta tukevasta toiminnasta leikataan suunniteltua vähemmän.

Yt-neuvotteluiden jälkeen entistä suurempi osuus Luonnonvarakeskuksen työntekijöistä on tutkijoita.

Yhteensä Luonnonvarakeskuksesta vähenee 210 henkilötyövuotta, sillä määräaikaisuuksia jätetään jatkamatta. Lisäksi henkilöstöä jää eläkkeelle. Varsinaisten irtianomisten määrää voi vielä pienentyä, jos osa työntekijöistä siirtyy vapaaehtoisesti osa-aikaisiksi tai eläkkeelle.

Henkilöstöä edustava Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL pettyi pahoin siihen, että säästöt kohdentuivat sen mukaan henkilöstökuluihin.

"Etsittiinkö aidosti vaihtoehtoja, joilla vähentämisen kohteena olevaa henkilöstöä voitaisiin rajoittaa ja vähentämisestä aiheutuvia seurauksia lieventää? Vähennysmäärä on sama kuin neuvottelujen alussa, joten ei siltä vaikuta", sanoo JHL:n neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch liiton tiedotteessa.

Merkittävin syy irtisanomisille on valtion rahoitusuudistus, joka leikkaa Luonnonvarakeskuksen perusrahoitusta lähes 15 miljoonalla eurolla vuodesta 2014 vuoteen 2016.

Myös muilla tutkimuslaitoksilla on ollut viimeaikoina tuulista. Tiistaina kerrottiin, että Ilmatieteen laitoksen yt-neuvottelut päättyivät 25 henkilön irtisanomisiin. Ilmatieteen laitos keskittää lentosääpalvelut Helsingin, Kuopion ja Rovaniemen toimipisteisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat