Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä: Ensin tehdään uudistus, sitten arvioidaan vaikutukset

Professorit vaativat arviota hallitusohjelman vaikutuksista tasa-arvoon

Kotimaa
 
Magnus Laupa
Juha Sipilä
Juha Sipilä

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) vastasi torstaina Brysselissä 85 suomalaisen professorin ja tutkimuspäällikön allekirjoittamaan vetoomukseen, jossa professorit vaativat hallitusta käynnistämään arvion hallitusohjelman vaikutuksista tasa-arvoon.

Vaatimuksen allekirjoittaneiden professorien mielestä hallituksen leikkauksista laskun maksavat suurilta osin naiset.

"Tehdään nyt ensin se uudistus ja katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. Sitten arvioidaan sen suunnitelman vaikuttavuutta totta kai", Sipilä vastasi Brysselissä HS:n kysymykseen siitä, aikooko hallitus tehdä tasa-arvovaikutuksista selvityksen.

Etukäteen selvitystä ei siis Sipilän mukaan ole tarvetta tehdä. Sipilän mukaan asioita selvitetään "tietenkin" vielä budjetointiprosessissa. Sipilä sanoi ymmärtäneensä, että professorien kritiikki "liittyy nyt lähinnä kuntien tehtäviin ja sote-uudistukseen".

"En ihan tarkkaan nyt tiedä, mihin nämä professorit ovat viitanneet. Enkä pysty vastaamaan tuohon, että tehdäänkö joku selvitys siitä sitten erikseen. Mitään päätöksiä mistään ei ole vielä tehty."

Sipilän mukaan kyse on nimenomaan uudistuksista.

"Lähtökohtaisesti tässä haetaan uudistusten kautta tietä. Siellä oli kai viitattu irtisanomisiin ja tällaisiin, mutta eiväthän ne ole siellä tavoitteena. Meillä on mahdollinen aikaikkuna tehdä nämä uudistukset eläköitymisen kautta. Ja oikeastaan näiden uudistusten päätehtävä on tehostaa toimintaa sillä tavalla, että pystytään vastaamaan lisääntyvään kysyntään, joka sote-puolella on."

Professorien kirjelmän mukaan suunnitellut leikkaukset, kuten lasten päivähoito-oikeuden rajoittaminen, heikentävät nimenomaan naisten työllisyyttä.

Hallituksen nimeämät kärkihankkeet koskevat puolestaan vetoomuksen mukaan lähinnä miesvaltaisia aloja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat