Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistö tapaa Putinin ensi viikolla Moskovassa

Kotimaa
 
Niinistö Putin-vierailusta: Katsotaan, jos saan jotain aikaiseksi
Niinistö Putin-vierailusta: Katsotaan, jos saan jotain aikaiseksi
Presidentti Sauli Niinistö tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin ensi tiistaina. Niinistö kommentoi torstaina vierailua etukäteen. Niinistön mukaan EU:lta ei ole tullut tarkkoja ohjeistuksia siitä, mitä Putinin kanssa pitäisi puhua.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin Moskovassa tiistaina 16. kesäkuuta.

Presidentit keskustelevat Ukrainan kriisistä, maiden kahdenvälisistä suhteista sekä EU:n ja Venäjän suhteista.

"Lännessä on pidetty erittäin hyvänä, että keskusteluyhteys (Venäjään) säilyisi", Niinistö alusti Presidentinlinnassa pidettyä tilaisuutta.

"Minskin prosessi on aika pahasti jämähtänyt paikoilleen. Sopimuksesta kohti rauhaa ei yhtäkään kohtaa ole täytetty, Etyj:n vetämä keskusteluyhteyttä olisi hyvä saada vauhditettua ja YK vahvemmin mukaan Ukrainan tilanteeseen", Niinistö luetteli agendaansa.

Valko-Venäjän Minskissä sovittiin rauhansuunnitelmasta Ukrainan ja kapinallisten välillä helmikuussa.

Niinistö totesi, ettei kuvittele itseään suureksi rauhanvälittäjäksi. Hänen mukaansa olisi tärkeää, että  kolmikantakeskustelut Venäjän, Ukrainan ja Etyjin välillä saataisiin etenemään.

"Kaiken edellytyksenä on, että se yhteys toimisi. En aseta suuria tavoitteita Minskin sopimuksen suhteen. On kuitenkin hyvä kuulla Putinin näkemys, miten prosessi etenee ja miksi se ei etene", Niinistö sanoi.

"Minskin sopimuksia tehtäessä oli toiveikkuutta, että edettäisiin nopeammin", Niinistö maalaili vastauksen kysymykseen, onko Ukrainan rauhansuunnitelman hitaus ollut presidentille pettymys.

Aiemmin tällä viikolla presidentti Niinistö on keskustellut Ukrainan kriisistä Ukrainan presidentin Petro Porosenkon kanssa puhelimitse sekä Kazakstanin presidentin Nursultan Nazarbajevin ja YK:n pääsihteerin Ban Ki-Moonin kanssa Astanassa.

Taustalla onkin saada YK vahvemmin mukaan Ukrainan kriisin ratkaisuun.

Presidentin mukaan YK:n rooli voisi olla lähinnä Etyjin toimintaa tukevaa. YK-joukkojen mahdolliseen jalkautumiseen Ukrainassa Niinistö ei usko.

Putinin vierailulla Italiassa korostettiin maiden keskinäisiä hyviä suhteita sekä vuosisatojen mittaista kauppahistoriaa. Tämä ei kuitenkaan vaikuta Niinistön mukaan EU:n sisäiseen Venäjä-politiikkaan.

"EU:lla on ollut hyvin yhtenäinen linja Venäjän suhteen."

Niinistö: En kuvittele itseäni suureksi rauhanvälittäjäksi
Niinistö: En kuvittele itseäni suureksi rauhanvälittäjäksi
Presidentti Sauli Niinistö tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin ensi viikolla Moskovassa. Niinistön mukaan tärkein viesti Putinille on, että rauhan saamista Ukrainaan täytyy edistää, koska kokonaiskuva ei ole muuttunut. HSTV kokosi yhteen Niinistön keskeiset tiedotusvälineille torstaina antamat kommentit.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat