Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käytettyjä autoja myydään kuin ennenkin

Kotimaa
 
Sanni Mattila
Juhani Niiranen HS
Matti Lammassaari on ollut autoalalla vuodesta 1984. "Ei ole ollut yhtäkään vuotta, etteikö autoverosta olisi ollut jotain puhetta."
Matti Lammassaari on ollut autoalalla vuodesta 1984. "Ei ole ollut yhtäkään vuotta, etteikö autoverosta olisi ollut jotain puhetta." Kuva: Juhani Niiranen HS

Herttoniemen autokeskuksen yrittäjä Matti Lammassaari myy vuosittain noin 400–500 käytettyä autoa. Autoveron alentamisen kaavailuista huolimatta liikkeen myynti on edellisvuoteen verrattuna kasvanut viisi prosenttia.

Veronalennuksen odottaminen ei siis ole hyydyttänyt käytettyjen autojen myyntiä, mutta asiakkaat ovat olleet tietoisia tulevasta muutoksesta.

"Liikkeemme autojen hintaluokka on noin 10 000–14 000 euroa. Autoveron alennus ei ole tässä luokassa aiheuttanut kovin suurta keskustelua", Lammassaari kertoo.

Yrittäjän arvion mukaan noin 20 000 euroa maksavan auton hinta tippuisi noin 800 euroa.

"Silloin ei ole paljon merkitystä, onko veromuutoksia tulossa vai ei. Jos asiakas sen sijaan on tekemässä kalliimpaa hankintaa, kuten ostamassa yli 25 000 euron hintaisen auton, mietitään veronalennuksen vaikutusta enemmän."

"Kalliimmat autot menevät nyt hitaammin kaupaksi kuin aikaisemmin", Lammassaari sanoo.

Autokauppiaan mielestä autovero pitäisi tiputtaa kertaheitolla pois. "Kumman etua ajatellaan, kansalaisten vai yritysten? Autoveron poistaminen aiheuttaisi hetkellisesti suuria tappioita yrityksille, mutta elämme maassa jossa säänvaihtelut ovat suuret ja tiet huonokuntoiset. Täällä jos jossakin pitäisi olla hyväkuntoisia autoja. Ajattelen kansalaisten etua."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat