Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seksuaalirikoksista tuomitun kanne hylättiin

Valmentaja valitti Ratsastajainliiton päätöksestä sulkea hänet pois liiton toiminnasta

Kotimaa
 

Helsingin hovioikeuden mukaan Suomen Ratsastajainliitto sai määrätä toimitsija- ja kilpailukieltoon ratsastusvalmentajan, joka oli tuomittu puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen neljän nuoren tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Miehen uhrit olivat hänen valmennettaviaan. Nuorin oli 15-vuotias, muut 16–17-vuotiaita. Käräjäoikeuden tuomion jälkeen Ratsastajainliitto sulki miehen toiminnastaan.

Kieltojen tarkoitus oli, ettei hän saisi enää edustaa Suomea kansainvälisissä kilpailuissa tai valmentaa.

Valmentaja nosti liittoa vastaan kanteen, jossa hän vaati kiellon kumoamista. Hän vetosi siihen, että häntä ei ollut kuultu ennen kiellon määräämistä.

Helsingin käräjäoikeus kumosikin kiellon tämän menettelyvirheen takia. Sen sijaan miehen 70 000 euron vahingonkorvausvaatimukset liittoa vastaan hylättiin. Oikeuden mukaan valmennettavat eivät kaikonneet valmennuskiellon, vaan seksuaalirikostuomion takia.

Nyt hovioikeus siis hylkäsi miehen vaatimukset kokonaan. Käräjäoikeuden päätöksestä poiketen hovioikeus totesi, että miestä kuultiin asianmukaisesti ennen päätöksen tekemistä.

Useat ihmiset liitosta puhuivat miehen kanssa ennen kuin hallitus kokoontui päättämään asiasta toukokuussa 2011. Todistajien mukaan mies ei esittänyt puheluissa mitään toiveita.

Liiton pääsihteeri kertoi, että seksuaalirikokset tulivat liiton tietoon jo kesällä 2010. Miehen oikeusturvasta huolehdittiin niin, että päätökset tehtiin vasta oikeuden tuomion jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat