Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talvivaarasta neuvotellaan useiden sijoittajien kanssa

Kotimaa
 

Valtio neuvottelee muidenkin sijoittajien kuin brittiläisen Audley Capital Advisorsin kanssa Talvivaaran kaivoksen ostamisesta konkurssipesältä.

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) pitää myös mahdollisena, että pörssiyhtiö Talvivaara osallistuu kaivosliiketoiminnan ostamiseen Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä.

"En sulje pois sitä vaihtoehtoa. Toisaalta neuvotteluiden painopiste on muiden yksityisten sijoittajien suunnalla", Rehn sanoo.

Maaliskuussa työ- ja elinkeinoministeriö ilmoitti tehneensä alustavan sopimuksen pääomasijoitusyhtiö Audley Capital Advisorsin kanssa kaivosliiketoiminnan ostamisesta.

Hanke on kangerrellut, koska pääomasijoitusyhtiö ei ole toistaiseksi onnistunut hankkimaan tarvittavaa rahoitusta.

Ratkaisu Talvivaaran kaivoksen rahoittamiseksi pitäisi saada aikaan verraten nopeasti. Malminlouhinta kaivoksella on ollut keskeytettynä syksystä 2013 saakka. Bioliuotuskasat tarvitsisivat nopeasti uutta malmia, jotta ne eivät sammuisi.

"Perusongelma on se, että vesistöjen saastumisen ja ympäristön kunnon takia louhinnan aloittaminen on ilmeisen välttämätöntä nopeasti. Siksi olemme yrittäneet löytää kaivosalaa osaavia yksityisiä sijoittajia, joiden kanssa neuvottelut ovat käynnissä. Oletan, että kesän mittaan asiat etenevät ja päätöksiä pitää tehdä kohtalaisen pian."

Rehnin mukaan tärkeintä on estää ympäristön pilaantuminen.

"Paljon on vettä virrannut Vantaankoskessa ja valitettavasti myös Talvivaarassa. Tärkeintä on estää vieläkin pahempi ympäristökatastrofi Talvivaarassa. Sen rinnalla pyrimme löytämään taloudellisesti kestävän ratkaisun veronmaksajien, Kainuun aluetalouden ja työllisyyden näkökulmasta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat