Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Vanhemmuuteen on tullut liikaa trendejä"

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

HS:n vanhemmuuskyselyssä tiedusteltiin, aiheuttavatko vanhemmuuden vaatimukset tarpeettomia paineita. Näin lukijat vastasivat:

 

"Lasten kanssa on elettävä tilanteen mukaan vertailematta muihin."

 

"Ulkoisia paineita aiheuttaa se, kun lasten isovanhemmat ja isoisovanhemmat eivät ole aina samaa mieltä kasvatuksesta ja tuovat sen esille selän takana muille sukulaisille."

 

"Nykyään vanhemmuuteen on tullut liikaa trendejä, joiden harjalla pitäisi ratsastaa ollakseen hyvä vanhempi. Lapselle kuitenkin parasta on tasainen ja turvallinen arki!"

 

"Suurimmat paineet eivät minusta liity niinkään lapseen, vaan ensisijassa siihen, miten sovitan työn yhteen perhe-elämän kanssa."

 

"Vertaistuki on vanhemmille ensiarvoisen tärkeää, se auttaa monessa tilanteessa. Monet vanhemmat pohtivat samoja asioita, toisilta samassa tilanteessa olevilta saa ymmärrystä ja tukea."

 

"Kadehdin äitiä, joka ehtii kammata lastensa hiukset uimahallireissun päätteeksi."

 

"Mietityttää se, miten itse erakkona aikaansaan lapsille sosiaalisia suhteita ja harrastuksia. Ymmärrän kyllä, että lapselle ne ovat tärkeitä."

 

"Pitääkö lapsen kanssa leikkiä, jos hänellä on tylsää? Ei varmaan aina, mutta joskus pitää kuunnella lapsen toiveita."

 

"Vanhemmat eivät saisi elää elämäänsä ainoastaan vanhemmuuden kautta, vaan omista harrastuksista ja ystävien seurasta tulisi pitää kiinni, nämä asiat tuovat voimaa ja energiaa joskus haastavaankin arkeen."

 

"Jokaisessa perheessä nämä asiat tehdään niin kuin parhaaksi nähdään, se miten naapuri toimii, ei kuulu meille tai omat tavat naapureille."

 

"Itse olen kokenut olevani eniten hukassa vanhemmuuteni kanssa teinien kanssa. Ammattiapua ei saa, ellei nuori ole itse siihen valmis. Tällöin vanhemman on oltava se paras terapeutti."

 

"Pian alkava kahden kuukauden kesäloma päiväkodista pelottaa jo: Miten saan pidettyä uhmaikäisemme tyytyväisenä ja nuorimmaisen ilman kolhuja?"

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat