Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Yhteinen ateria on kaunis periaate"

Kotimaa
 
Outi Pyhäranta HS
Helsinkiläinen Koukun perhe perusti keväällä yhteisen Whatsapp-ryhmän. Isä Tomi (vas), lapset Linda, 11, Samuel, 9, Emil,13 sekä äiti Irene Koukku pitävät sillä yhteyttä toisiinsa.
Helsinkiläinen Koukun perhe perusti keväällä yhteisen Whatsapp-ryhmän. Isä Tomi (vas), lapset Linda, 11, Samuel, 9, Emil,13 sekä äiti Irene Koukku pitävät sillä yhteyttä toisiinsa. Kuva: Outi Pyhäranta HS

Yhteisen aterian nauttimista päivittäin on kaunis periaate, mutta käytännössä lasten kasvaessa siitä voi olla vaikea pitää kiinni, toteavat helsinkiläisen Koukun perheen vanhemmat Irene ja Tomi Koukku HS:n vanhemmuuskyselyn vastauksista.

"Herää jatkokysymys, minkä ikäisiä lapsia periaate koskee", Irene Koukku miettii.

Kolmilapsisen perheen esikoinen Emil on nyt 13 vuotta, tytär Linda 11 ja kuopus Samuel 9. HS kertoi perheen arjesta 1. kesäkuuta.

"Kyllähän mekin söimme aina yhdessä, kun lapset olivat pieniä ja olin heidän kanssaan kotona", Irene Koukku kertoo.

Tätä nykyä kaikilla perheenjäsenillä on omia harrastuksia, jonka vuoksi päivittäinen perheen yhteinen ateria on vaikeampi järjestää.

"Monesti lapset jäävät esimerkiksi kavereille ja saattavat syödä siellä", Tomi Koukku kertoo.

Koukut pitävät yllättävänä, että vastaajista jopa 72 prosentin mukaan lapsen tulee osata käyttää lapsen käyttämiä pelejä ja netin yhteisöpalveluja. Perhe otti yhteisen Whatsapp-ryhmän käyttöön tänä keväänä.

"Ei kuitenkaan ole itsestään selvää, että kaikki vanhemmat edes osaavat käyttää älypuhelinta. Se voi olla iso haastekin monille", Irene Koukku muistuttaa.

Perheen vanhempien mielestä valtaosaan vanhemmuuteen liittyvistä kysymyksistä ei voi antaa selkeitä yksiselitteisiä ohjenuoria.

"Käytännössä tarvitaan aina joustoa", Irene Koukku toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat