Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalske: Poliisin ylijohdolle ei kerrottu Aarnio-tutkinnasta vuotoriskin vuoksi

Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan tutkinta haluttiin turvata

Kotimaa
 
Jorma Kalske
Jorma Kalske

Syyttäjät ihmettelevät eläkkeelle jääneen poliisiylijohtajan Mikko Paateron mielipiteitä Aarnio-tutkinnasta. Paatero moitti kesäkuun alussa julkaisemassaan "testamentissa" muun muassa sitä, ettei valtakunnansyyttäjänvirasto kertonut tutkinnasta heti poliisin ylijohdolle.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen mukaan syyttäjät eivät halunneet kertoa Aarnio-tutkinnan aloittamisesta ylijohdolle, koska tutkintaryhmä halusi pitää tutkinnan salassa Jari Aarniolta.

"Pelkäsimme, että tieto menisi poliisin ylijohdosta Helsingin poliisin johtoon ja sieltä Aarniolle", Kalske sanoo.

Aarniolta tutkinta haluttiin salata siksi, ettei hän ehtisi peittelemään jälkiään ja sotkemaan tutkintaa. Paateron mielestä tutkinta lähti liikkeelle väärällä prosessilla. Valtakunnansyyttäjänvirasto sopi tutkintajärjestelyistä suoraan keskusrikospoliisin (krp) kanssa, vaikka Paateron mielestä tällainen valta olisi ollut vain Poliisihallituksella.

Kalske huomauttaa, että poliisin ylijohdolla oli ollut lukuisia tilaisuuksia puuttua itse Aarnion toimiin, mutta niitä ei ole käytetty. Poliisihallitus tiesi krp:n epäilevän, että niin sanotun Pasilan miehen kännykät olivat Helsingin huumepoliisin käytössä ja että Aarnion antamat selitykset asiasta vaihtelivat ajan mittaan.

Lisäksi Poliisihallituksessa oli tieto niin kutsutuista anonymisaattoreista, mutta poliisihallitus tyytyi vain pitämään aiheesta palavereja ja pyytämään selvityksiä.

Aarnio on syytteessä useista törkeistä huumausainerikoksista ja hänen epäillään olleen niin kutsuttu Pasilan mies, joka pyöritti salakuljetusorganisaatiota. Aarnio on kiistänyt syytteet.

Myös Aarnio-jutun alkuun sysännyt prostituoitu on kertonut yrittäneensä ottaa tuloksetta yhteyttä poliisin ylijohtoon.

Tutkinta lähti liikkeelle, kun nainen kertoi sisäministeriölle tietojaan Aarniosta. Sisäministeriö toimitti asiasta tekemänsä muistion valtakunnansyyttäjänvirastoon, joka päätti aloittaa asiasta esitutkinnan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat