Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käräjäoikeus moittii kotietsintöjä Kuopion poliisiin

Kotimaa
 

Kahdelle Itä-Suomen poliisilaitokselle tehdylle kotietsinnälle ei Helsingin käräjäoikeuden mukaan ollut perusteita. Viime syksynä tehdyt etsinnät liittyivät Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rikosepäilyihin.

Käräjäoikeuden mukaan kuopiolaisten poliisimiesten työhuoneeseen, pukukaappiin ja muihin miesten käyttämiin tiloihin tehdyille etsinnöille ei ollut perusteita. Myös laite-etsinnät eli miesten tietokoneisiin ja puhelimiin tehdyt etsinnät olivat perusteettomia.

Käräjäoikeuden perustelut eivät vielä ole julkisia, sillä asia on kuopiolaispoliisien osalta vielä syyteharkinnassa.

Aarnio-jutun toisen tutkinnanjohtajan Jukka Haaviston mukaan sekä kotietsinnän että laite-etsinnän taustalla oli Helsingin käräjäoikeuden myöntämä lupa. Tutkinnanjohtajat aikovat valittaa asiasta hovioikeuteen.

Kuopiolaispoliisien epäillään toimineen virkavelvollisuuksiensa vastaisesti, kun he eivät tutkineet erääseen naiseen liittyviä huumerikosepäilyjä.

Naista syytetään nyt siitä, että hän olisi yhdessä Aarnion kanssa tehnyt törkeitä huumerikoksia.

Aarnio ja yksi hänen alaisensa ovat jo tältä osin saaneet syytteet törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Heidän epäillään vaikuttaneen siihen, että kuopiolaispoliisit lopettivat jutun tutkinnan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat