Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunteet kuumenivat Aarnio-käräjillä

Jari Aarnio pääsi tiistaina ensimmäistä kertaa ääneen

Kotimaa
 

Jari Aarnio pääsi ensimmäistä kertaa ääneen huumekäräjillä tiistaina, kun oikeudessa käsiteltiin niin kutsutun Pasilan miehen puhelimia.

Tunteet kuumenivat iltapäivällä, kun syyttäjä esitti kysymyksiä puhelinliittymästä, jolla oli oltu yhteydessä hollantilaiseen prepaid-liittymään.

Aarnio kertoi, että hänen muistaakseen erään tutkinnan aikana huumepoliisin tietoon oli tullut ulkomainen puhelinliittymä.

Aarnion mukaan liittymästä lähetettiin poliisin prepaid-liittymään jotain käsittämätöntä rikollisten välistä koodia, josta poliisit eivät saaneet mitään selkoa.

Aarnion mukaan hänellä ei ollut tietoa siitä, kenen kanssa hänen alaisensa viestittelivät tai tiesivätkö he sitä ylipäätään.

Aarnio kertoi kuulleensa asiasta dekkareilta eli huumepoliisin työntekijöiltä.

Syyttäjä ei kuitenkaan tuntunut saavan Aarnion puheista tolkkua, ja Aarnio hermostui vähän, kun syyttäjä tenttasi lisätietoja. Syyttäjä huomautti, että suomalaisesta liittymästä lähetettiin useita vastauksia hollantilaiseen puhelimeen.

Hän tivasikin, mitä vastaukset olivat sisältäneet, jos poliisit eivät saaneet koodista mitään selkoa.

"Koodia tulee, jotain vastataan, ettekä tiedä, mitä sinne on vastattu", valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen tiivisti.

Syyttäjä lähtee siitä, että Aarnio oli huumeorganisaation pyörittäjä, Pasilan mies, ja että hän käytti useita puhelimia ja liittymiä omissa huumebisneksissään. Aarnion puolustuksen mukaan kyse taas on ollut huumepoliisin virkakäytössä olleista puhelimista ja liittymistä.

Aarnio on syytteessä muun muassa kahdeksasta törkeästä huumausainerikoksesta. Hän on kiistänyt kaikki syytteet.

Aarnio korosti, että hän ei ole itse ostanut yhtäkään puhelinta tai liittymää, vaan huumepoliisin työntekijät ovat vastanneet hankinnoista. Puhelimia ja prepaid-liittymiä käytettiin Aarnion mukaan esimerkiksi rikostiedustelussa ja henkilöiden suojaamisessa.

Useita puhelimia löytyi Aarnion autotalleista. Yksi niistä löytyi kengän sisältä. Aarnion mukaan tämä puhelin oli yllätys hänelle itselleenkin. Hänen mukaansa se oli kulkeutunut sinne töistä muun tavaran mukana.

"Tätä voi herkutella kuinka paljon vaan. Ei ole mikään rikos pitää ihmisiin yhteyttä. Eivät ne ole rikoksentekovälineitä. Ei ole väliä, jos löytyisi vaikka kukkaruukusta joku puhelin", Aarnio sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat