Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Selvitys: Fimean siirto Kuopioon vietävä loppuun

Kotimaa
 

Paljon kohua herättänyt Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean siirtyminen Kuopioon on hoidettava sovitussa aikataulussa, sanovat asiaa selvittäneet professorit Juha Kinnunen ja Teemu Malmi. Tämä voi tarkoittaa myös joidenkin työntekijöiden pakkosiirtoa Helsingistä Kuopioon.

Tiistaina julkistetun selvityksen mukaan Kuopion pitäisi olla henkilömäärältään suurin Fimean toimipiste vuoden 2018 loppuun mennessä.

"Kun alueellistamispäätös on kerran tehty, Fimean julkikuvan kannalta on hyvä, että johto ja keskeiset toiminnot siirtyvät Kuopioon sovitusti", professori Juha Kinnunen sanoi HS:lle.

Tuore sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) sanoi tiedotustilaisuudessa, että selvitystyötä asiasta pitää jatkaa ja laajentaa.

Fimean ylijohtaja Sinikka Rajaniemi ilmoitti tiistaina toivovansa, että alueellistaminen ei jatkossakaan johtaisi työntekijöiden irtisanomisiin.

"Irtisanomiset vaikuttaisivat välittömästi viraston toimintakykyyn", Rajaniemi sanoi Fimean tiedotteessa.

Rajaniemi sanoi odottavansa nyt ministeri Mäntylän kantaa siihen, muuttuuko alueellistamispäätös ja miten alueellistamista jatketaan.

Suurin osa Helsingissä työskentelevästä henkilöstöstä on ollut haluton muuttamaan Kuopioon. Muutto ei selvitysmiesten mukaan toteudu jatkossakaan pelkästään vapaaehtoisuuden pohjalta.

Kuopioon siirtyisivät Helsingistä vielä Fimean johto sekä yleishallinnolliset toiminnot kuten talous, tietohallinto, viestintä ja henkilöstöhallinto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat