Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kruiseri ja sähköpyörä ovat kesän hittejä

Tikkataulun, trampoliinin ja grillin asema suomalaispihoilla on yhä vahva

Kotimaa
 
Aapo Huhta HS
Airi Geijer-Louhisola etsi Kannelmäen Prismasta mökille sopivaa hiiligrilliä. Tällä kertaa kaupat jäi kuitenkin tekemättä.
Airi Geijer-Louhisola etsi Kannelmäen Prismasta mökille sopivaa hiiligrilliä. Tällä kertaa kaupat jäi kuitenkin tekemättä. Kuva: Aapo Huhta HS

Helsinkiläinen Airi Geijer-Louhisola viihtyy ulkosalla. Hän kertoo Hakuninmaalla sijaitsevasta kotitalostaan, jonka suurella pihalla on savustuspönttö, poreallas, tikanheittopaikka, petankkikenttä ja kaksi grilliä. Nyt myös mökille pitäisi saada hiiligrilli, jota Geijer-Louhisola etsii Kannelmäen Prismasta.

"Kyllä tämä taitaa suomalaisten juttu olla. Jos on lämmintä, kesällä on mukavaa olla ulkona", hän sanoo.

Poiminta

Kesän suosikit

Nousussa

 Sähköpyörät

 Kruiseri-rullalaudat

 Vaahtomuoviaseet

 Grillit

 Puutarhatarvikkeet

 Kertakäyttö- ja kylmäastiat

Laskussa

 Uima-altaat

 Tuulettimet

 Uimapatjat, -renkaat ja -lelut

 

Lähde: HS:n haastattelemat myyntihenkilöt

Kertakäyttöastioiden ja kylmälaukkujen kysyntäpiikki paljastaa kesän alkaneen, ja Geijer-Louhisolan tapaan monet viettävät suveansa koti- ja mökkipihoilla. Näin voi tulkita tuotteista, joita ihmiset kantavat kaupoista ulos: puutarhakalusteista, grilleistä ja pihapeleistä.

"Erilaiset klassikkopelit, kuten tikkataulut, kroketit ja mölkyt, säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen. Myös trampoliineja ja potkulautoja on myyty hyvin", sanoo Prisma-johtaja Ilkka Riiali Kannelmäen Prismasta.

Urheiluvälineet, kuten maalit ja pallot, käyvät kaupaksi joka kesä, ja takavuosien tulokas frisbeegolfkin näyttää vakiinnuttaneen asemansa.

Kesä tuo muassaan myös uusia hittejä. Sellaiseksi on ehdolla kruiserina tunnettu pieni rullalauta, joita ostavat lasten ohella vähän vanhemmatkin. Kruiserit on myyty paikoin jopa loppuun.

"Ne ovat olleet iso juttu, ja niitä näkee kaupungilla aika paljon. Myös pojille suunnatut vaahtomuoviaseet ovat todella suosittuja, ja suosio kasvaa entisestään", sanoo myymäläpäällikkö Marko Salmi Turun Toys R'Us -liikkeestä.

Kruisereita ja pehmoammuksia laukovia lelupyssyjä saa alle satasella. Kalliimmassa hintaluokassa kesän yllätysuutuus on sähkökäyttöinen polkupyörä, kertoo myymäläpäällikkö Kari Koskinen Lahden Biltemasta.

Polkupyörään kytketty sähkömoottori vähentää rehkimistä, ja näppärimmät fillarit taittuvat kokoon helposti kuljetettavaksi paketiksi. Sähköpyörien hinnat nousevat Biltemassa tuhanteen euroon.

"Hinnasta huolimatta ne tuntuvat lyöneen lävitse. Taittomalli sopii kesälomareissuun ja karavaanareille", Koskinen sanoo.

Grillin asema pihojen ja mökkien vakiovarusteena on vahva, ja Tokmanneilla grillit käyvät kaupaksi jopa viime vuotta paremmin. Etenkin kaasu- ja sähkögrillejä halvemmille hiiligrilleille tuntuu löytävän ostajia, mikä näkyy myös grillihiilen menekissä.

"Grillaaminen on kiva sosiaalinen tapahtuma, kun laitetaan perheiden kanssa pihoilla ruokaa. Ihmiset selvästi satsaavat vapaa-aikaan", sanoo myyntijohtaja Panu Porkka Tokmanni-konsernista.

Kannelmäen Prisman grilliosastolla savustimen ja hiiligrillin yhdistelmää tutkiva Jarno Vänskä yhtyy näkemykseen.

"Meillä käy paljon väkeä kylässä, ja kesällä keittiö on ulkona."

Sen sijaan uima-allaskauppa ontuu. Alkukesän märkä ja kolea sää on vähentänyt etenkin suurempien altaiden kysyntää, ja myös uimavälineiden myynti laahaa.

"Kauppa ei ole samalla lailla lähtenyt käyntiin kuin viime vuonna, jolloin se räjähti käsiin toukokuussa. Puutarhanlaitto ja grillaus eivät ehkä ole ihan näin sääherkkiä", sanoo myyntijohtaja Porkka Tokmannilta.

Viileä sää on vaikuttanut myös tuulettimien menekkiin. Liikkeissä kuitenkin muistetaan, että muutama hellepäivä voi tyhjentää tuuletinhyllyt nopeastikin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat