Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veikkaus karsii rahapelien mainontaa

Poliisihallituksen antama kielto tulee voimaan ensi maanantaina

Kotimaa
 

Veikkaus karsii peliensä mainostamista kauppojen kassoilla ja infopisteiden luona. Yhtiö on antanut myyntipaikoille yksityiskohtaiset toimintaohjeet ja pyytänyt poistamaan kielletyt mainosmateriaalit ensi viikon maanantaihin mennessä.

Maanantaina tulee voimaan Poliisihallituksen kesäkuun alussa antama kielto mainostaa Veikkauksen rahapelejä myyntipaikkojen kassoilla ja infopisteillä suullisesti muun ostotapahtuman yhteydessä, julisteissa, liitutauluissa tai myyjien asusteissa. Kieltoon liittyy 200 000 euron uhkasakko.

Poliisihallituksen mukaan Veikkauksen markkinointi on ollut liian aggressiivista.

Veikkaus on keskustellut tällä ja viime viikolla Poliisihallituksen kanssa ja laatinut niiden perusteella uuden ohjeen markkinointimateriaalin käytöstä ja suullisesta markkinoinnista.

Veikkauksen uudessa ohjeessa rajoitetaan väliaikaisten tai irrotettavien mainosten käyttöä asiamiespisteissä. Muun muassa viirien, lippusiimojen, lattiatarrojen ja kassahihnatekstien käyttö päättyy.

"Joitakin näkyvyyselementtejä karsitaan kauppojen kassoilta ja infopisteiden läheisyydestä. Kerromme jatkossakin asiakkaillemme viikon potit ja pelejämme koskevat pääviestit. Lisäksi Veikkauksen ohjeistamien kampanjoiden yhteydessä tuotteita voidaan tarjota myös suullisesti hyvän asiakaspalvelun puitteissa", kertoo Veikkauksen varatoimitusjohtaja Olli Sarekoski tiedotteessa.

Sen sijaan kalusteet, digitaaliset näytöt ja muut kiinteät mainospaikat säilyvät ennallaan.

Veikkauksen mukaan pienimmän haittariskin pelejä voidaan vastaisuudessakin markkinoida suullisesti kampanjoiden yhteydessä. Suullinen markkinointi ei kuitenkaan saa olla jatkuvaa, vaan kampanjat koskevat muun muassa jättipotteja, uusien tuotteiden lanseerauksia tai tuoteuudistuksia.

"Arpajaislain mukaan muun muassa lottopelien markkinointi on sallittua. Toteutamme sen jatkossakin laillisesti ja vastuullisesti", Sarekoski kertoo tiedotteessa.

Poliisihallitus on antanut markkinointikiellon Veikkauksen ohella myös Raha-automaattiyhdistykselle (RAY).

RAY:n osalta kielto koskee Harjakainen-nimisen raha-automaattipelin markkinoinnin kuva- ja videomateriaalia. Kielto tuli voimaan tämän viikon maanantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat