Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vinkkejä kalastajalle

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

 Viehekalastajan pitää aina maksaa valtion kalastuksenhoitomaksu. Sen lisäksi hänellä pitää olla läänikohtainen viehekalastuslupa tai vesialueen omistajan lupa. Esimerkiksi kunnat myyvät lupia omistamilleen vesialueille, mutta yksityisellä vesialueella kunnan lupa ei käy. Paras ratkaisu onkin hankkia läänikohtainen viehekalastuslupa.

 Läänilupa oikeuttaa kalastamaan läänin vesialueilla yhdellä vavalla, kelalla ja vieheellä.

 Kalastusluvat seitsemälle päivälle tai kalenterivuodelle voi ostaa esimerkiksi osoitteessa kalastusluvat.net. Luvat voi tallentaa puhelimelle.

 Ongintaan ja pilkkimiseen ei lupia tarvita. Verkko- ja katiskakalastukseen tarvitaan kalastuksenhoitomaksu ja kalaveden omistajan lupa.

 Koottua perustietoa luvista, alamitoista ja pyydysten merkitsemisestä löytyy muun muassa Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestön verkkosivustolta sekä Kalatalouden keskusliiton ahven.net-sivustolta.

 Kalastuskieltoalueista on alkeellinen kartta maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilla, ja luonnonsuojelualueet löytyvät ajantasaisista kartoista.

 Kalastusalueen määräämistä rajoituksista, kuten rauhoituspiireistä ja alamitoista, saa tietoa luvanmyyntipisteestä tai ely-keskuksesta. Kysymyksiä voi esittää puhelimitse myös suoraan kalastuksenvalvojalle.

 Uusi kalastuslaki tulee voimaan vuoden 2016 alussa. Laki muun muassa yhdistää kalastuksenhoito- ja viehekalastusmaksun yhdeksi kalastonhoitomaksuksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat