Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilmatieteen laitos: juhannuksesta tulossa viileä ja sateinen

Sunnuntai on juhannuksen lämpimin päivä

Kotimaa
 
Päivän sää 18.6.
Päivän sää 18.6.

Juhannuksesta on tulossa viileä ja sateinen, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Torstaina Suomeen saapuu lounaasta matalapaine, joka roikkuu maan yllä koko viikonlopun ajan. Ilmatieteen laitoksen meteorologin Eerik Saarikallen mukaan sateita saadaan torstaipäivänä maan etelä- ja länsiosissa, mistä sateet leviävät kohti itää.

Pohjoisessa tulee päivällä lähinnä yksittäisiä kuuroja. Lämpötilat jäävät sateisilla alueilla 15 asteen alapuolelle, ja torstain ja perjantain välinen yö on suuressa osassa maata sateinen.

Juhannusaattona sää jatkuu epävakaisena Oulusta etelään päin. Sateita saadaan etenkin Länsi-Suomessa. Itärajan tuntumassa sateiden todennäköisyys on hieman vähäisempi.

"Sateet muuttuvat iltaa kohti mentäessä ajoittaisiksi ja kuuroluonteisiksi. Etelässä saattaa sateiden lisäksi esiintyä myös ukkoskuuroja", Saarikalle sanoo.

Lämpötilat pysyttelevät perjantaina sadekuuroista johtuen suuressa osassa Suomea 15 asteen paikkeilla. Itä-Suomessa lämpötila saattaa kuivimmilla alueilla nousta kuitenkin 17–18 asteeseen. Sateet muuttuvat Saarikallen mukaan perjantaista eteenpäin päiväpainotteisiksi, eikä öisin pitäisi tulla kuurosateita.

Lauantain sää poikkeaa edellispäivästä vain vähän. Sateet harvenevat, mutta kuurosateita tulee edelleen Oulun eteläpuolella. Lapissa on enimmäkseen poutaista mutta viileää, ja pohjoisimmilla alueilla voidaan Saarikallen mukaan jäädä reilusti alle 15 lämpöasteeseen.

Muualla Suomessa lämpötila nousee hieman, paikoitellen jopa lähelle 20 astetta.

Sunnuntaina kuurosateet vähenevät edelleen, ja itäisessä Suomessa lämpötila kipuaa 20 asteen yläpuolelle. Sateisinta on etenkin Pohjanmaalla ja maan länsiosassa.

Ukkonen voi paikoitelleen jyrähtää maan länsi- ja eteläosissa, missä ukkoskuurojen yhteydessä saattaa esiintyä lumirakeita. "On täysin normaalia, että kesällä sataa lumirakeita ukkoskuurojen yhteydessä", Saarikalle kertoo.

Sunnuntaista on Saarikallen mukaan tulossa viikonlopun lämpimin päivä. 20 astetta voi mennä rikki muuallakin kuin Itä-Suomessa. Alkuviikolla sää muuttuu Saarikallen mukaan näillä näkymin hieman kesäisemmäksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat