Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päivähoito-oikeuden rajoitus saa kansan tuen

80 prosenttia hyväksyisi hallituksen kaavaileman tiukennuksen

Kotimaa
 

Suomalaisista 80 prosenttia hyväksyisi hallituksen kaavaileman päivähoito-oikeuden rajoittamisen, kun toinen vanhemmista on kotona joko perhevapaiden tai työttömyyden takia. Vain 14 prosenttia vastustaa ajatusta.

Tämä käy ilmi Helsingin Sanomien TNS Gallupilla tekemästä tutkimuksesta.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus aikoo rajata subjektiivista päivähoito-oikeutta työttömien ja perhevapaalla olevien vanhempien lapsilta sekä korottaa päivähoitomaksuja.

Päivähoito-oikeuden rajoittamista kannatetaan poikkeuksellisen laajasti. Vasemmistoliittolaiset vastustavat rajoittamista eniten, mutta heistäkin tasan puolet on joko samaa mieltä tai jokseenkin samaa mieltä, kun heiltä kysytään, onko "päivähoito-oikeuden rajoittaminen osapäiväiseksi on hyväksyttävää, kun toinen vanhemmista on kotona joko perhevapaiden tai työttömyyden takia?". Sosiaalidemokraateista kysymykseen myönteisesti vastaavia on 70 prosenttia ja vihreissä 76 prosenttia. Keskustassa vain yksi prosentti ja kokoomuksessa kolme prosenttia vastustaa ehdottomasti rajoittamista.

Eläkeläiset kannattavat rajoitusta enemmän kuin nuoret ja johtajat enemmän kuin opiskelijat.

Monet varhaiskasvatuksen asiantuntijat ovat vastustaneet rajausta, koska monet lapset jäävät näin varhaiskasvatuksen ulkopuolella. Rajauksen kriitikot pelkäävät, että heikossa asemassa olevien perheiden lapset joutuvat tältäkin osalta heikompaan asemaan.

Kehitysneuropsykologian dosentti ja varhaiskasvatuksen koulutuksen opetuksesta vastaava johtaja Nina Sajaniemi mainitsi Helsingin Sanomissa kesäkuun alussa (HS 9.6.2015), että esimerkiksi syrjäytyneet tai syrjäytymässä olevat sekä maahanmuuttajataustaiset perheet saattavat joutua kärsimään rajoituksesta.

Pääministeripuolue keskustalle on ollut tärkeää, että kasvukeskuksien ulkopuolinen Suomi ei näivety. TNS Gallupin tutkimuksessa niukka enemmistö toivoo, että koko Suomi pidetään asuttuna yhteisillä varoilla.

Joka viides on täysin ja runsas kolmannes jokseenkin tätä mieltä. Joka kolmas suomalainen ei ole aivan varma, onko järkeä asuttaa koko maata.

HS tilasi tutkimuksen TNS Gallupilta. Aineiston kerääminen aloitettiin 29. toukokuuta ja se valmistui 3. kesäkuuta.

Tutkimusta varten haastateltiin 1 014 henkilöä.

Tutkimuksen virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat