Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Murhasta syytetty: Tyttö meni itse liekkeihin

Käräjäoikeudessa väiteltiin porilaisen lenkkeilijätytön kuolemasta

Kotimaa
 

Porilaisen lenkkeilijätytön katoamisen oikeuskäsittely maanantaina Satakunnan käräjäoikeudessa meni osin erikoiseksi väittelyksi.

Käräjäoikeudessa väiteltiin lopulta siitä, menikö tyttö itse liekkeihin, joihin hän kuoli. Tämän mahdollisuuden toivat esiin murhasta syytetyn afganistanilaismiehen puolustus ja mies itse.

Syyttäjä näkee asian täysin toisin. Murhasyytteen mukaan 25-vuotias mies oli ensin aiheuttanut 17-vuotiaalle tytölle vaikeat vammat päähän. Tämän jälkeen hän olisi kuljettanut vielä hengissä olevan tytön Kokemäelle autolla, siirtänyt tytön puiseen varastoon, valellut bensiiniä tämän päälle ja polttanut tytön elävältä.

Porilaistyttö katosi iltalenkillä tammikuun lopussa ja löytyi pian palaneena. Hän oli juuri lopettanut suhteen miehen kanssa.

Syyttäjän mukaan mies olisi halunnut jatkaa suhdetta ja perustaa perheen, mikä olisi auttanut häntä myös kansalaisuuden saamisessa. Mies meni erosta sekaisin ja oli syömättä ja nukkumatta päiväkausia. Tyttö oli myös tavannut toisen miehen, mikä tuli syytetyn tietoon.

Syytekohtiin kuuluu samassa yhteydessä tehty törkeä raiskaus, mutta se käsiteltiin kokonaan salaisena ilman yleisöä.

Helsinkiläismies lähti Poriin tammikuun lopussa kaverinsa farmariautolla ja osti Porissa kanisterin, köyttä ja seitsemän litraa bensaa.

Mies tarkkaili tytön kotia ja yhytti tämän illalla, kun tyttö oli lähtenyt lenkille. Siitä alkoi tunteja kestänyt päämäärätön ajelu, joka päätyi Kokemäelle ja tytön kuolemaan.

Mies kertoi oikeudessa, että hänen tarkoitus oli saada tyttö takaisin itselleen, mutta päätyneensä sitten tekemään itsemurhan tytön nähden, kostoksi siitä, että tämä petti hänet. Oikeudessa ja poliisille hän on kertonut hieman toisistaan eroavia versioita tapahtumasta.

Salissa kuultiin tarina, jossa mies oli jo valuttanut betonilattialle bensiiniä, kun tyttö törmäsi hänen selkäänsä ja palava tikku sytytti bensiinin.

Mies kertoi olleensa hetken poissa pelissä, ja kun hän taas havahtui, hän ei pystynyt enää tekemään mitään lattialla makaavan tytön hyväksi kuumuuden ja savun vuoksi. Hän sai itsekin palovammoja.

Jo aiemmin poliisille hän taas kertoi, että hän oli mennyt tekemään itsemurhan rakennukseen, johon tyttö oli sitten rynnännyt. Kun mies yritti vetää tyttöä pois liekeistä, tämä piti kiinni jostain lautarakennelmasta.

Syyttäjä ihmetteli muuttuvia kertomuksia ja sitä, että joku juoksisi liekkeihin vapaaehtoisesti.

Puolustus katsoo, että tapahtunut oli tapaturma, jota edelsi tytön suostuttelu, jotta mies luopuisi itsemurha-aikeistaan. Vammat tytön päässä puolustus selittää tulipalossa romahtaneilla rakenteilla.

Salissa mies kertaalleen romahti ja alkoi itkeä, kun oli hänen vuoronsa kertoa illan tapahtumista. Hän toisteli monta kertaa, ettei ole väkivaltainen ja sanoi syyttäjän keksivän asioita omasta päästään. Mikään asian tutkinnassa ei hänen mukaansa pidä paikkaansa.

"Minä olen kehitysvammainen ja sairas. Tulin Suomeen opiskelemaan ja tekemään parempaa elämää, en tappamaan tai murhaamaan ketään", hän sanoi ja pyysi Jumalalta anteeksi.

Jukka Harju HS
Pori

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat