Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnio kertoi päivystäneensä Pasilan miehen kännyköitä

Syyttäjä kiinnitti huomiota selitysten muuttumiseen matkan varrella

Kotimaa
 

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion huumekäräjillä jatkettiin tiistaina Pasilan miehen kännyköiden liikkeiden selvittämistä.

Syyttäjän mukaan Pasilan miehen kännykät liikkuivat niin usein Aarnion matkassa ympäri Suomea, että johtopäätös on selvä: Aarnio oli Pasilan mies, joka johti hasistynnyreiden salakuljetusta Suomeen. Syyttäjä vaatii Aarniolle rangaistusta muun muassa kahdeksasta törkeästä huumerikoksesta.

Aarnio taas piti kiinni siitä, että Pasilan miehen kännykät olivat Helsingin huumepoliisin käytössä olleita operaatiopuhelimia. Ne siis liikkuivat Aarnion mukana silloin, kun hän päivysti puhelimia tutkijoiden lomien ja juhlapyhien aikana.

Teletietojen mukaan puhelimilla on pidetty yhteyttä useampaan tynnyrijutun syytettyyn. Yksi heistä on jo aiemmassa oikeudenkäynnissä yli 12 vuodeksi vankeuteen tuomittu Raine Sievälä ja toinen United Brotherhood -rikollisjärjestön johtohahmo Keijo Vilhunen.

Aarniota ja kahta hänen alaistaan hiillostanut kihlakunnansyyttäjä Pihla Keto-Huovinen ihmetteli miesten selitysten muuttamista matkan varrella. Poliisikuulusteluissa he eivät liioin ole antaneet selityksiä asioille, joille nyt on heidän mielestään luonnollinen selitys.

Aarnion mielestä riitely Pasilan miehen puhelimista voidaan lopettaa.

"On täysin selvää, meidän dekkarit on hankkineet puhelimet, liittymät ja lataussetelit ja käyttäneet niitä operaatioissa", Aarnio sanoi.

Aarnion ja alaisten mukaan puhelimilla on pidetty yhteyttä tietolähteisiin. Tätä ei haluttu kertoa kuulusteluissa, koska he eivät luottaneet keskusrikospoliisin tekemään esitutkintaan.

Aarnio toivoi ymmärtämystä näkemykselleen.

"Kuulustelussa oli niin törkeää asioiden vääristämistä, etten ole koskaan urallani kokenut sellaista", Aarnio sanoi.

Syyttäjän luettua pätkän kuulustelukertomuksesta Aarnio ei halunnut tarkentaa, mikä siinä olisi ollut vääristeltyä.

Toinen syytteessä olevista rikosylikonstaapeleista oli samaa mieltä Aarnion kanssa.

"En halunnut esitutkinnassa avata tiedottajatoimittajaa ollenkaan. Nyt näitä on reposteltu lehdissä mennen tullen, joten nyt asiaa voidaan käsitellä puolueettomalla pelikentällä."

Täysin avoimeksi ylikonstaapeli ei ryhtynyt. Hän ei esimerkiksi suostunut kertomaan, ketkä huumepoliisit olisivat olleet yhteydessä Pasilan miehen kontaktihenkilöön Hollannissa.

"Mikä teitä estää kertomasta, ketkä Hollantiin ovat olleet yhteydessä?" Keto-Huovinen ihmetteli.

"Se on ollut yhteispuhelin", ylikonstaapeli vastasi.

"Sen ymmärsin, mutta mikä estää kertomasta?"

"Ihan periaate."

"Mikä periaate?"

"Minun periaate."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat