Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomeen välitettiin netistä tilattuja kiinalaishuumeita

Muuntohuumeiden arvo oli nettikaupassa 2 000 euroa kilolta ja katukaupassa jopa 200 000 euroa

Kotimaa
 
Poliisi
Suomalaisviranomaiset tekivät Espanjan poliisin kanssa yhteisiskun Fuengirolassa, jossa he ottivat epäiltyjä kiinni ja tekivät kotietsintöjä. Iskun yhteydessä löytyi kilo alfa-pvp-muuntohuumetta.
Suomalaisviranomaiset tekivät Espanjan poliisin kanssa yhteisiskun Fuengirolassa, jossa he ottivat epäiltyjä kiinni ja tekivät kotietsintöjä. Iskun yhteydessä löytyi kilo alfa-pvp-muuntohuumetta. Kuva: Poliisi

Suomalaisen rikollisryhmän epäillään yrittäneen tehdä huumekauppaa huimalla katteella hankkimalla muuntohuumeita nettikaupan avulla Kiinasta Espanjan kautta Suomeen. Keskusrikospoliisi ja tulli ovat saaneet laajan huumetutkinnan valmiiksi.

Esitutkinnan mukaan ryhmä on järjestänyt Suomeen yli 16 kiloa huumausaineita, joista valtaosa on ollut mdpv:tä ja alfa-pvp:tä. Ne ovat amfetamiinijohdannaisia muuntohuumeita, jotka on luokiteltu tuomioistuimessa erittäin vaarallisiksi.

Huumeet ovat tutkintaryhmän mukaan maksaneet kiinalaisesta nettikaupasta tilattaessa noin 2 000 euroa kilolta, mutta Suomessa samojen aineiden katukauppahinta on ollut noin 150 000–200 000 euroa kilolta.

"Käyttöannokset ovat paljon pienempiä kuin amfetamiinilla. Sen takia katukauppahinta on niin korkea", kertoo keskusrikospoliisin rikoskomisario Hannu Jämsä.

Hänen mukaansa rikollisryhmä on tavoitellut erittäin suurta taloudellista hyötyä.

Rikoskokonaisuudessa on yli 50 rikoksista epäiltyä. Kaikki epäillyt ovat suomalaisia, mikä on rikoskomisario Jämsän mukaan poikkeuksellista tämäntyyppisessä rikostapauksessa.

Kuuden henkilön epäillään toimineen rikosvyyhdin päätekijöinä. He asuvat Espanjassa, mutta ovat Suomen kansalaisia.

Esitutkinnan mukaan huumetilaukset tehtiin Suomesta pääepäillyille Espanjaan. Sieltä rikollisryhmä lähetti tilaukset pääsääntöisesti sähköpostilla Kiinaan, jossa aineita valmistavat laboratoriot sijaitsevat.

Kiinasta huumausaineet tulivat postilähetyksinä Espanjan Malagan alueelle. Vastaanottajiksi oli merkitty tekaistuja tai väärien henkilöiden nimiä.

Espanjassa asuvien suomalaisten epäillään pakanneen lähetykset siellä uudelleen ja lähettäneen ne eteenpäin Suomeen postipaketteina, kuriirien kyydissä tai kuljetusliikkeiden välityksellä.

Yksi kuriireista jäi kiinni Suomen rajalla. Autossa oleviin juomatölkkeihin oli kätketty kilo alfa-pvp-muuntohuumetta.

Tutkintaryhmän mukaan epäillyt tekivät huumetilaukset Espanjasta todennäköisesti siksi, koska he olivat todenneet, ettei siellä puututtu Kiinasta tuleviin lähetyksiin.

Keskusrikospoliisi ja Espanjan poliisi tekivät tämän vuoden tammikuussa yhteisiskun Fuengirolassa, jossa valtaosa pääepäillyistä jäi kiinni.

Kotietsinnöissä takavarikoitiin muun muassa kilo alfa-pvp:tä, vaakoja, pakkausmateriaalia ja velkalista, jossa on yksilöitynä yli 140 000 euron huumevelat.

Poliisi on saanut tutkinnan aikana takavarikkoon noin kolme kiloa eri huume- ja lääkeaineita.

Tutkinnassa on käynyt ilmi, että huumausaineiden vastaanottajat ovat siirtäneet Suomesta pääepäiltyjen pankkitileille Espanjaan yli 100 000 euroa. Epäillyt tilasivat esitutkinnan mukaan näillä rahoilla aineita Kiinasta.

Tapauksen esitutkinta alkoi helmikuussa 2014. Tutkinta oli siitä poikkeuksellinen, että suomalaisviranomaiset muodostivat yhteisen tutkintaryhmän Espanjan poliisin kanssa.

Keskusrikospoliisin ja tullin tutkijat matkustivat Espanjan Malagaan ja osallistuivat tutkintaan sijoitettuina sikäläisen poliisin huumeryhmään.

Juttu siirtyy lähipäivinä syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat