Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ähtärin ensimmäinen pikkupanda saapui Suomeen

Uhanalaisen lajin säilymistä turvataan eläintarhojen siirroilla

Kotimaa
 
OPEL-ZOO KRONBERGIN ELÄINTARHA
Ähtärin eläinpuiston uudella, vasta vuoden ikäisellä asukilla ei ole vielä nimeä.
Ähtärin eläinpuiston uudella, vasta vuoden ikäisellä asukilla ei ole vielä nimeä. Kuva: OPEL-ZOO KRONBERGIN ELÄINTARHA

Suomeen saapui tiistaina pikkupanda, joka matkusti Ähtärin eläinpuistoon Saksasta. Pikkupanda saapui iltapäivällä Helsinki-Vantaan lentoasemalle, mistä Ähtärin eläinpuiston intendentti Mauno Seppäkoski haki eläimen.

"Panda matkusti lentämällä Frankfurtin lentokentältä, joka on noin 60 kilometrin päässä Opel Zoosta, missä eläin on syntynyt. Noudin sen Ähtäriin maastoautolla. Panda matkusti mukavassa, pehmustetussa boxissa", Seppäkoski kertoo.

Panda on Seppäkosken mukaan kotiutunut Ähtäriin hyvin.

"Normaalisti matkustaminen rasittaa meitä kaikkia. Perille päästyään panda oli ensin ihmettelevä ja pelokas, mutta totesi sitten, että eihän tämä ole paha paikka. Tänä aamuna se jo kiipeili tuoreissa puissa", Seppäkoski kuvaili.

Pikkupanda täytti kesäkuun 19. päivänä vuoden. Eläin siirrettiin Suomeen nuorena, jotta se tottuisi paremmin uuteen ympäristöönsä.

"Villieläinten siirrot tehdään mahdollisimman varhain, sillä silloin yksilöiden emotionaalinen side ei ole vielä niin vahva kuin vanhempana."

Myöhemmin kesällä Ähtäriin kotiutetaan vielä toinen, Irlannista saapuva pikkupanda.

Pikkupanda (Ailurus fulgens), eli kultapanda tai kissakarhu, on petoeläinten lahkoon kuuluva nisäkäslaji, ja on sukunsa ja heimonsa ainoa nykyisin elävä laji. Pikkupanda on erittäin uhanalainen eläinlaji, jonka geneettisen perimän säilyminen pyritään turvaamaan eläintarhojen välisillä siirroilla.

Luonnonvaraisena pikkupandaa tavataan ainoastaan Keski-Aasiassa Himalajan vuoristossa. Lajia uhkaa muun muassa salametsästys ja sen luonnollisen elinympäristön tuhoutuminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat