Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lindström empii tasa-arvoisen avioliittolain esittelyä hallituksessa

Kotimaa
 
Kimmo Kangas

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) epäröi edellisen eduskunnan hyväksymän tasa-arvoisen avioliittolain esittelyä hallituksessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Kouvolan Sanomat.

Lindströmin mukaan asia on vaikea sekä hänelle itselleen että perussuomalaisille puolueena. Puolue vastusti aloitetta lähes yksituumaisesti viime vuoden marraskuussa.

Yksi vaihtoehto voisi olla, että Lindströmin sijasta lain esittelee valtioneuvostossa hänen sijaisensa.

"En ole varma, voinko esitellä lakialoitetta. Periaatteessa esittely kuuluu toimivaltaiselle ministerille, mutta jos minä olen poissa, joku toinen esittelee sen. Tätä asiaa on selvitelty", Lindström kertoo.

Valtioneuvoston toimintaa valvovan oikeuskanslerin viraston valtioneuvostoasiain osastopäällikön Maija Salon mukaan ministeri voi päättää, mitkä asiat hän esittelee valtioneuvostossa.

"Menettely asiassa jää ministeri Lindströmin harkintaan. Ministereillä on paljon poissaoloja esittelyistä esimerkiksi matkojen ja muiden menojen vuoksi. Tällöin esittelyn voi tehdä sijainen."

Salon mukaan eduskunnan kanta kuitenkin lähtökohtaisesti sitoo hallitusta. Hänen käsityksensä mukaan olisi varsin poikkeuksellista, että hallitus ei noudattaisi eduskunnan tahtoa.

Ministeri Lindströmin mukaan sukupuolineutraali avioliittolaki ei ollut mukana ainakaan niissä hallitusneuvotteluiden keskusteluissa, joissa hän oli mukana.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) totesi kesäkuun alussa STT:lle, että tasa-arvoisen avioliittolain valmistelu jatkuu normaalisti. Koska edellinen eduskunta hyväksyi avioliittolain muutoksen, voi muutoksen kumota vain uudella lailla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat