Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ovatko seksuaalirikostuomiot yleisen oikeustajun mukaisia?

Kotimaa
 
Matti Vanhanen, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, keskusta. Yleisen oikeudentunnon ja tuomioiden välillä pitäisi olla ymmärrettävä yhteys. Yksittäisten tuomioiden arvioinnissa pitää olla kuitenkin hirvittävän varovainen. Tuomioiden taustojen ja perustelujen avaaminen voisi lisätä tuomioiden ymmärrettävyyttä.

1/8 Matti Vanhanen, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, keskusta. Yleisen oikeudentunnon ja tuomioiden välillä pitäisi olla ymmärrettävä yhteys. Yksittäisten tuomioiden arvioinnissa pitää olla kuitenkin hirvittävän varovainen. Tuomioiden taustojen ja perustelujen avaaminen voisi lisätä tuomioiden ymmärrettävyyttä.

Anna-Maja Henriksson, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, ex-oikeusministeri, Rkp. Hyvä että keskustellaan. Viime hallituskaudella yritin tarttua asiaan, ja raiskauslainsäädäntöä tiukennettiin. On vielä liian aikaista sanoa, onko lakimuutokset koventaneet tuomioita. Toinen asia on, että tuomioistuimien pitää käyttää [rangaistusasteikon] koko skaalaa. Ei voida ajatella, että sovellettaisiin vain alinta osaa.

2/8 Anna-Maja Henriksson, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, ex-oikeusministeri, Rkp. Hyvä että keskustellaan. Viime hallituskaudella yritin tarttua asiaan, ja raiskauslainsäädäntöä tiukennettiin. On vielä liian aikaista sanoa, onko lakimuutokset koventaneet tuomioita. Toinen asia on, että tuomioistuimien pitää käyttää [rangaistusasteikon] koko skaalaa. Ei voida ajatella, että sovellettaisiin vain alinta osaa.

Kari Tolvanen, Kansanedustaja, rikosylikomisario, kokoomus.Tuomioiden taustalla voivat vaikuttaa säästösyyt. Vankilapaikkoja on vähennetty pitkään. Seksuaalisista ja fyysistä koskemattomuutta ei ehkä arvosteta tarpeeksi, kun vertaa tuomioita omaisuusrikoksista langetettuihin tuomioihin. Olen ajanut nuorille rikoksentekijöille tarkoitettua lyhyttä, arestityyppistä rangaistusta. Ehdollisille rangaistuksille nuoret saattavat vain naureskella.

3/8 Kari Tolvanen, Kansanedustaja, rikosylikomisario, kokoomus.Tuomioiden taustalla voivat vaikuttaa säästösyyt. Vankilapaikkoja on vähennetty pitkään. Seksuaalisista ja fyysistä koskemattomuutta ei ehkä arvosteta tarpeeksi, kun vertaa tuomioita omaisuusrikoksista langetettuihin tuomioihin. Olen ajanut nuorille rikoksentekijöille tarkoitettua lyhyttä, arestityyppistä rangaistusta. Ehdollisille rangaistuksille nuoret saattavat vain naureskella.

Antti Lindtman, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Sdp. Seksuaalisen itsemääräämisoikeuden merkitys on kasvanut viimeisten vuosikymmenten aikana. Muutoksella on ollut heijastuksia muun muun viime eduskuntakauteen, jolloin lainsäädäntöä tiukennettiin. Lähtökohta on, että rangaistusten pitää olla suhteessa tekoon.

4/8 Antti Lindtman, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Sdp. Seksuaalisen itsemääräämisoikeuden merkitys on kasvanut viimeisten vuosikymmenten aikana. Muutoksella on ollut heijastuksia muun muun viime eduskuntakauteen, jolloin lainsäädäntöä tiukennettiin. Lähtökohta on, että rangaistusten pitää olla suhteessa tekoon.

Aino-Kaisa Pekonen, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, vasemmistoliitto. Ihmiset syyttävät helposti lainsäätäjiä, vaikka tuomioistuimilla olisi mahdollisuus käyttää rangaistusasteikkoa nykyistä ankarammin. Asiasta on hyvä käydä keskustelua.

5/8 Aino-Kaisa Pekonen, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, vasemmistoliitto. Ihmiset syyttävät helposti lainsäätäjiä, vaikka tuomioistuimilla olisi mahdollisuus käyttää rangaistusasteikkoa nykyistä ankarammin. Asiasta on hyvä käydä keskustelua.

Peter Östman, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kristillisdemokraatit. Ihmettelen tuomioita. Seksuaalirikostuomioiden pitäisi olla ankarampia. Onko taustalla halu säästää vankeinhoidon kustannuksia.

6/8 Peter Östman, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kristillisdemokraatit. Ihmettelen tuomioita. Seksuaalirikostuomioiden pitäisi olla ankarampia. Onko taustalla halu säästää vankeinhoidon kustannuksia.

Sampo Terho, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, perussuomalaiset. Tapanilan tuomio ei vastaa oikeustajuani. Tuomio tuntuu kohtuuttoman matalalta.

7/8 Sampo Terho, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, perussuomalaiset. Tapanilan tuomio ei vastaa oikeustajuani. Tuomio tuntuu kohtuuttoman matalalta.

Outi Alanko-Kahiluoto, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, vihreät. Raiskauksista ja rattijuopumuksista langetetut tuomiot eivät aina vastaa yleistä oikeustajua. Tuntuu, että niissä uhrin kärsimystä helposti vähätellään. En ota kantaa yksittäistapauksiin.

8/8 Outi Alanko-Kahiluoto, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, vihreät. Raiskauksista ja rattijuopumuksista langetetut tuomiot eivät aina vastaa yleistä oikeustajua. Tuntuu, että niissä uhrin kärsimystä helposti vähätellään. En ota kantaa yksittäistapauksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat