Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esikuvina Viinanen ja Niinistö

Kotimaa
 

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) ei suostu tarkentamaan hallitusohjelmassa päätettyjä leikkauksia.

Palkansaajapuoli on huolestunut esimerkiksi ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan tulevasta 200 miljoonan euron leikkauksesta. Puolittuuko ansiosidonnaisen kesto vai mistä on kyse?

"Kannattaa katsoa Saksaan, Tanskaan ja Ruotsiin. Niiden malleista voi tulla elementtejä." Tanskassa esimerkiksi työttömyyskorvaus on aluksi korkea, mutta alenee nopeasti, jos työttömyys pitkittyy.

Stubb muistuttaa, että vaikka 200 miljoonaa voi tuntua paljolta, työttömyyden koko hoito maksaa nykyisellään viisi miljardia euroa vuodessa.

Hallitus on ensimmäisten viikkojensa aikana saanut paljon lunta tupaan. Stubb sanoo suhtautuvansa kritiikkiin tyynesti, sillä pääministerin pestiin verrattuna arvostelu on pientä.

"Pääministerin tehtävä on kaikkein epäkiitollisin." Traumaattiseksi hän ei pätkäpääministeriyttä kuitenkaan ole valmis kutsumaan.

"Poliittinen tilanne oli vaikea, mutta siinä kävi paremmin kuin uskalsin odottaa", Stubb sanoo kokoomuksen vaalituloksesta. "Viime hallituskaudella aloittaneesta kuudesta puolueesta kaikki paitsi yksi ovat nyt oppositiossa."

Stubb sanoo alkuun, ettei hänellä taida olla rahaministeriesikuvia, mutta nimeää hetken miettimisen jälkeen Iiro Viinasen (kok), Sauli Niinistön (kok), Ruotsin ex-rahaministerin Anders Borgin ja Britannian konservatiiviministerin George Osbornen, joka leikkasi menoja onnistuneesti. Myös Viinasella ja Niinistöllä on rahaministeriajoilta tiukka maine.

"Uskon, että leikkaukset on tehtävä etupainotteisesti", sanoo Stubb. Tärkeintä hänestä kuitenkin on, että päätökset pannaan toimeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat