Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pienten rakennusliikkeiden yrittäjät: "Ketjutusta ja pilkkomista on tiukennettu"

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

HS soitti kymmenelle isoissa kaupungeissa toimivalle pienen tai keskisuuren rakennusliikkeen toimitusjohtajalle kysyäkseen elintilasta valtakunnallisten rakennusliikkeiden lomassa ja konsulttien käytöstä. Vastauksia alla. Yrittäjät saivat kertoa näkemyksensä nimettömänä.

 

"Elinkaarimallit ovat tehneet voimakkaasti tuloaan, markkinamiehet myyvät niitä kunnille. Niiden hankekoot ovat niin suuria, ettei pk-yrityksillä ole mahdollisuuksia. Se on käänteistä aluepolitiikkaa: puhutaan paikallisten yritysten tärkeydestä, mutta samalla suljetaan niiltä mahdollisuuksia. Eikä kukaan usein tiedä, onko malli tosiasiassa halvempi vai kalliimpi."

 

"Kun konsultit järjestävät kilpailutuksia kunnan puolesta, pisteytykset kallistuvat usein isojen firmojen eduksi. Paikallisuus voisi olla kriteeri, muttei ole."

 

"Konsulttien käyttö on parantanut osaamista etenkin pienissä kunnissa. On jo enemmän poikkeus, että kunta hoitaisi kilpailutuksen itse. Meillä on menossa viisi urakkaa, joissa on rakennuttajina kolme eri konsulttia."

 

"Kaikenkokoisille toimijoille löytyy hommia. Pisteytykset eivät ehkä aina ole reiluja, mutta ajavat hyvää asiaa eli laatua. Myös ketjutusta ja urakoiden pilkkomista on tiukennettu, rakennuttajat ovat siitä entistä tarkempia."

 

"Jotkut kunnat asettavat liikevaihtorajat turhan korkeiksi. Jos on kyse vaikka 3–4 miljoonan euron koulu-urakasta, laitetaan raja 10 miljoonaan. Meilläkin on mennyt hankkeita siksi ohi."

 

"Ongelma on siinä, että liikevaihdot vaihtelevat vuosittain urakoiden mukaan. Isoilla firmoilla taas paikallinen liikevaihto saattaa olla pientä, mutta apuna on konsernin liikevaihto, eli Helsingin numerot auttavat."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat