Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunta pääsee lomalle Kreikan kriisistä huolimatta

Kansanedustajan kesä täyttyy virallisista ja epävirallisista menoista. "Paljon on kaikkea kalenterissa."

Kotimaa
 
Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen
Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen

Uusi eduskunta voi jäädä tiistain jälkeen kesän istuntotauolle ihan hyvillä mielin, sanoo eduskuntatyön konkari, eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen. "Eduskunnan työ pääsi alkuun suunnitellusti. Kaikki sujui oppikirjan mukaan."

Edes Kreikan talouskriisin ratkominen ei nyt hätyyttele kansanedustajien kesätaukoa. Toisin oli vuonna 2012, kun eduskunta kutsuttiin kesätauolta ylimääräiseen täysistuntoon. Syynä oli Espanjan vakausohjelma.

"Nyt Kreikan suhteen eurooppalaiset tukimekanismit ovat jo sen verran valmiit ja toimivat, että eduskuntaa tuskin tarvitse kutsua kokoon. Tilanteet saattavat toki muuttua", Tiitinen sanoo.

Kesän istuntotauko alkaa tiistaina viimeisen täysistunnon jälkeen. Syyskauden ensimmäinen täysistunto on 8. syyskuuta.

Vielä ennen istuntotaukoa maanantain täysistunnossa käsitellään tämän vuoden toinen lisätalousarvioesitys. Tiistaina on äänestyksiä.

Kansanedustajille kesä ei kuitenkaan ole vain lomaa – virkamiehille vielä vähemmän. Hallituksen toimintasuunnitelman ja julkisen talouden suunnitelman valmistelu jatkuu koko kesän.

Kansanedustajilla on kesällä virallista ja epävirallista ohjelmaa.

Lähes kolmesataa Etyj-maiden kansanedustajaa kokoontuu 5.–9. heinäkuuta Helsinkiin Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön parlamentaarisen yleiskokouksen täysistuntoon. Suomen valtuuskunnassa on kuusi kansanedustajaa.

Puolueilla on kesäkokouksia eri kokoonpanoissa. Moni poliitikko pörrää tapaamassa äänestäjiään kesäriennoissa. Suomi-areena kokoaa heinäkuussa Poriin paljon vaikuttajia keskustelutilaisuuksiin. Porissa on koko tulevaisuusvaliokunta. Maa- ja metsätalousvaliokunta puolestaan käy Farmari 2015 -messuilla Joensuussa jo tällä viikolla.

Eduskunnan uudella puhemiehellä Maria Lohelalla (ps) on ennen syysistuntokauden alkua syyskuussa matka New Yorkiin, jossa hän osallistuu maailman puhemieskokoukseen ja sitä ennen naispuhemiesten konferenssiin.

"Yllättävän paljon on kaikkea kalenterissa kesälläkin", sanoo ensimmäisen kauden kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok).

Sirén osallistuu muun muassa Suomi-areenan tapahtumiin, maakuntahallinnon tapaamisiin, Varsinais-Suomen kansanedustajien kokoontumiseen ja Itämeren parlamentaarikkokonferenssiin Saksassa.

"Muilta osin on lomaa, ja 2-vuotias tyttäreni on ainakin koko heinäkuun poissa perhepäivähoidosta."

Eduskunnan väistötilat Sibelius-Akatemian talossa joutuvat kesällä pieneen remonttiin. Istuntosalin kuuluvuus–ongelmia korjataan.

"Kaikukammioluonnetta yritetään vaimentaa seinäpintoja pehmentämällä", Seppo Tiitinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat