Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Halpa Venäjän bensiini rokottaa huoltamoita

Kotimaa
 

Kaakkois-Suomessa rajan pinnan huoltamoyrittäjät kärsivät halvasta Venäjän bensiinistä. Kiusaus hakea bensiiniä Venäjän puolelta on tankkaajilla suuri, sillä hinta on alle puolet siitä mitä Suomessa. Tällä hetkellä bensiinilitra maksaa Venäjällä alle 70 senttiä.

Huoltamoyrittäjiä tilanne kismittää. Rajan pinnassa bensanmyynti huoltamoa kohti on selvästi pienempi kuin muualla Suomessa keskimäärin.

Urpo Räikkönen aloitti huoltamoyrittäjänä Lappeenrannassa 1990-luvun alussa ja myi ensimmäisenä vuonna kolme miljoonaa litraa bensiiniä. Vuonna 1994 myynti romahti 1,4 miljoonaan litraan.

"Ihmettelin, että mitä olin tehnyt väärin, kun kaikki oli lähtenyt niin hyvin käyntiin. Sitten ymmärsin, että syynä oli Venäjällä tankkaaminen, joka oli juuri vapautunut. Jouduin irtisanomaan ihmisiä ja muutenkin sopeuttamaan liiketoimintaa", sanoo Räikkönen.

Räikkösen perheen St1-aseman bensiinin myynti on sittemmin jälleen kasvanut, mutta ei ole enää noussut yli kahden miljoonan litran.

Tankkaajat ostavat bensiinin ohella Venäjältä myös esimerkiksi tupakkaa ja juomia, mikä Räikkösen mukaan myös on pois Suomen puolen myynnistä.

Eteläkarjalaisista rajakaupungeista Lappeenrannasta ja Imatralta tankkausmatkat Venäjän puolelle eivät ole pitkiä. Imatralta on Svetogorskiin eli entiseen Ensoon vain muutama kilometri.

Pohjois-Karjalan korkeudella Niiralan rajanylityspaikan luona bensiini maksoi Venäjän puolella torstaina 36,60 ruplaa eli noin 67 senttiä litralta. Hinta oli sama myös Svetogorskissa.

Lappeenrannan Nuijamaan raja-asemalta Viipuriin johtavalla tiellä Rättijärvellä bensa maksoi 39,80 ruplaa eli 72 senttiä.

Outi Salovaara HS
Lappeenranta

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat