Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haaparannassa bensiinin tankkaus tulee Torniota halvemmaksi

Kotimaa
 
Matti Isometsä tankkasi haaparantalaisella huoltoasemalla.
Matti Isometsä tankkasi haaparantalaisella huoltoasemalla.

Tankkaus kannattaa säästää Haaparantaan, sillä bensiini on nyt rajan takana edullista. Silti suomalaisautoja on harvakseltaan tankilla Haaparannan huoltoasemalla.

"Bensiini on Suomen puolella halvempaa", sanoo torniolainen eläkeläinen Matti Isometsä.

"Kaikki eivät tiedä, että bensiini on nyt Ruotsissa halvempaa", sanoo Haaparannan Shellin myyjä Anders Taavo. "Valuuttakurssin muutokset muuttavat hintasuhteita alinomaa. Lisäksi kannattaa maksaa luottokortilla, jolloin kurssi on edullisin", Taavo jatkaa.

95-oktaaninen bensiini maksaa Haaparannassa 14,19 Ruotsin kruunua eli 1,5317  euroa (torstaina) ja diesel 13,22 kruunua eli 1,427 euroa.

Runsaan kilometrin päässä Tornion Shellillä 95-oktaaninen bensiini maksaa 1,554 euroa ja diesel 1,339 euroa.

Isometsä tankkaa kurssieroista huolimatta säännöllisesti Ruotsissa.

"Olin nuorena kymmenen vuotta rakennustöissä Ruotsissa. Ruotsin eläke maksetaan pankkitililleni Ruotsiin. Käytän nämä eläkerahat bensanostoon Haaparannassa", Isometsä kertoo.

"Bensiini on Ruotsissa aivan liian kallista", Kalixin OK-huoltamolla tankkaava Britt Nordling valittaa.

"Tankkaan harvoin Suomessa", hän sanoo. Kalixista on Tornioon noin 50 kilometriä.

"En tiedä mitä bensiini siellä maksaa."

"En jaksa enää seurata polttoaineen hintoja, sillä tankata pitää kuitenkin jos mieli liikkua", sanoo Kalixin lähellä asuva Bengt-Arne Johansson.

Huokein bensiini löytyy Kalixin Preem-automaattiasemalta. 95-oktaanisen bensiinin hinta on 14,04 Ruotsin kruunua (1,294 euroa) ja diesel 13,25 kruunua (1,221 euroa).

Etelä-Suomesta kohti pohjoista nelostietä autoilevan kannattaa tankata Iin Kärkkäisen kohdalla, jossa TB:n ja Kärkkäisen automaatit kilpailevat keskenään. 95-oktaaninen bensiini maksaa Iissä 1,478 euroa ja diesel 1,278 euroa.

Kisaan osallistuu myös kilometri Kärkkäiseltä pohjoiseen sijaitseva Shellin huoltamo, jossa bensiini on likipitäen yhtä huokeaa.

Oikaisu kello 14.44: Artikkelissa oli aiemmin virhe haaparantalaisen huoltoaseman polttoaineen eurohinnoissa. 14,19 Ruotsin kruunua oli laskettu 1,308 euroksi, kun oikea summa oli päivän keskikurssin mukaan 1,5317 euroa. 13,22 kruunua dieselistä oli ilmoitettu olevan euroissa 1,218, kun oikea summa on 1,427.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat