Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iho kannattaa totuttaa aurinkoon vähitellen

Helleraja rikkoutui maanantaina ensi kertaa tänä kesänä

Kotimaa
 
Laura Mendelin HS
Puutarhuri Iiris Lampi kertoo, että Esplanadin puiston kukkaistutukset ovat kärsineet kylmästä alkukesästä.
Puutarhuri Iiris Lampi kertoo, että Esplanadin puiston kukkaistutukset ovat kärsineet kylmästä alkukesästä.

Ultraviolettisäteilyn ennustetaan olevan tiistaina ja keskiviikkona niin voimakasta, että auringolta on syytä suojautua ainakin keskipäivän aikaan. Helleraja meni jo maanantaina paikoin rikki ensi kertaa tänä kesänä, ensimmäisenä Varkaudessa ja Mikkelin seudulla.

Uv-säteilyä seuraa Ilmatieteen laitos. Kun uv-indeksi ylittää 3:n, iho kannattaa suojata. Tällaista aikaa on Suomen etelärannikolla touko–elokuu. Alkuviikoksi on ennustettu uv-indeksiä 4–6.

Puutarhuri Iiris Lampi tietää, että jatkuva ulkotyöskentely vaatii hyvää suojausta. Hän käyttää aurinkovoidetta ja toisinaan pitkähihaista paitaa. Vahinkoja sattuu silti.

"Paloin auringossa viimeksi sunnuntaina. Paras työsää on puolipilvinen ja sellainen, että lämmintä on parikymmentä astetta. Se on myös paras lomasää. Helteessä tulee liian tukala olo."

Auringonpalvojien on hyvä muistaa, että paisteeseen on totuteltava vähitellen, jotta ihon omat suojamekanismit ehtivät toimia. Säteily on haitallisinta talvella vaalentuneelle ja ohentuneelle iholle.

Eeva Tuuri-Pastila vietti maanantaina piknikkiä Helsingin Kaivopuistossa tyttärensä ja ystäviensä kanssa. Yhdeksän kuukauden ikäinen Pihla Pastila oleskeli tyytyväisenä varjossa.

"Hänellä on myös suojavoidetta, ja lisäksi käytämme suojaavia vaatteita. Kun lähdemme etelänmatkalle, ostan hänelle puvun, jonka kankaassa on uv-suojaus."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat