Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeus tuomitsi huumejutussa yli 120 vuotta vankeutta

Vangit ohjasivat huumerikoksia vankilasta

Kotimaa
 

Helsingin hovioikeus tuomitsi tiistaina laajassa huumerikosjutussa lukuisille syytetyille yhteensä yli 120 vuotta ehdotonta vankeutta. Tuomitut ovat virolaisia ja suomalaisia, joista osalla on yhteyksiä Bandidos-jengiin.

Huumebisnestä ohjattiin Helsingin vankilasta Sörnäisistä. Vankien yhteydenpito ulkomaailmaan onnistui älypuhelimilla, jotka oli järjestetty luvattomasti vankien käyttöön.

Tuomion mukaan Suomeen salakuljetettiin Keski-Euroopasta kolmella eri kerralla yhteensä 63 kiloa amfetamiinia, kuusi kiloa hasista ja yksi kilo ekstaasia. Rikolliset piilottivat salakuljetetut huumausaineet pääosin pääkaupunkiseudulle maastokätköihin.

Yhdessä tekokokonaisuudessa suomalaisten katsottiin yrittäneen hankkia kymmenen kiloa amfetamiinia ja viisi kiloa hasista Bandidosille.

Hovioikeus tuomitsi neljätoista syytettyä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin ja yhden ehdolliseen. Langettavan tuomion saaneista kymmenen oli virolaisia ja viisi suomalaisia.

Pisimmät ehdottomat vankeustuomiot ovat 13 vuotta ja lyhimmät 2,5 vuotta.

13 vuoden tuomion saivat 31-vuotias Teemu Lehter, 32-vuotias Marius Mitt ja 32-vuotias Jaak Tarvis. Priit Pajula, 44, ja Marek Segar, 40, tuomittiin 12,5 vuodeksi vankeuteen.

40-vuotias Andrei Antoni Jensko, 28-vuotias Siim Koppel, 43-vuotias Harri Ensio Lukkarinen ja 27-vuotias Rasmus Ove Kristian Söderström saivat yhdeksän vuoden tai hieman pidemmät tuomiot. Muiden rangaistukset ovat lyhyempiä.

Hovioikeus hylkäsi neljän virolaisen syytteet. Käräjäoikeus oli tuominnut heistä kaksi ehdottomaan ja yhden ehdolliseen vankeuteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat