Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansanedustajilla oli kiire lomalle

Eduskunnan istuntotauko kestää syyskuun alkuun. Kesän aikana salin akustiikkaa parannetaan.

Kotimaa
 

Eduskunta jäi tiistaina istuntotauolle hyväksyttyään sitä ennen tämän vuoden ensimmäisen lisätalousarvion. Valtiovarainvaliokunnan siunaama hallituksen esitys lisäbudjetiksi voitti äänestyksissä kaikki oppositiopuolueiden jättämät kuusi vastaesitystä.

Kesällä valtiopäivät katkeavat istuntotauon ajaksi. Siviilissä aikaa kutsutaan kesälomaksi.

Hätäisimmillä oli niin kiire kesälaitumille, että he pomppasivat täysistunnossa ylös penkeistään liian aikaisin ja ryhtyivät halailemaan toisiaan. Puhemies Maria Lohelalla (ps) oli kuitenkin vielä puhe pitämättä, joten edustajat joutuivat painamaan puuta uudestaan.

Lohela sanoi, että edustajien on hyvä rauhoittua istuntotauon aikana ja myös analysoida kevään aikana koettua. Sitten hän toivotti hyvää kesää.

Kiireisimmillä oli viisitoista minuuttia aikaa junan lähtöön.

Täysistuntosali Sibelius-Akatemiassa oli tiistaina tavallistakin rauhattomampi juuri kansanedustajien lomakuumeen vuoksi. Puhemiehen ääni hukkui hälinään.

Kesän aikana istuntosalin akustiikkaa parannetaan, jotta puheenvuorot kuuluvat syksyllä paremmin.

Eduskuntaan valittiin keväällä 74 uutta kansanedustajaa, joista eduskuntaan palaavia oli 15. Moni heistäkin kuuluu suureen valiokuntaan, joka linjaa Suomen EU-politiikkaa.

Heidän on oltava kesällä hälytysvalmiudessa, sillä Kreikan tilanne saattaa vaatia valiokuntaa kokoontumaan.

Eduskuntaryhmien kesäkokoukset alkavat elokuun puolivälissä. Perussuomalaisilla ja kristillisdemokraateilla on puoluekokoukset loppukesästä.

Perussuomalaisten puheenjohtajana jatkaa Timo Soini, mutta kristillisdemokraateille valitaan uusi johtaja, kun Päivi Räsänen jää sivuun.

Syysistuntokausi alkaa syyskuun 8. päivänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat