Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikä junamatkan hinnan selittää?

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Matka Helsingistä Lahteen maksaa Intercity-junalla reilut 20 euroa. Sama matka taittuu halpabussin kyydissä noin 7 eurolla. Mikä junan kolminkertaisen hinnan selittää, VR:n yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu ?

"Junamatka ja bussimatka ovat erilaisia tuotteita. Mietimme junamatkaa palvelukokonaisuutena. Junassa voi tehdä paljon sellaisia asioita, joita henkilö- tai linja-autossa ei pysty tekemään. Matka-ajat ovat useimmiten nopeampia kuin linja-autoilla. Suomalaiset ovat hintatietoisia kuluttajia, ja VR myös haluaa tarjota edullisempia hintoja."

Asiakasohjelma Veturista löytyy alennettuja matkoja, mutta kaikille reiteille ei ole tarjolla alennuksia. Aikooko VR laajentaa Veturin tarjouksia koskemaan yhä useampia matkoja?

"Menossa on kaikkien aikojen laajin tarjouskampanja. Veturin tarjouksia on pyritty kohdistamaan koko maahan. Alennuksista pääosa kohdistuu kaikkein suosituimmille yhteysväleille. Tämä kesä mennään tällä hintakampanjalla, mutta tarjoustuotteet ovat osa toimintaamme tulevaisuudessakin."

Varsinkin kaksikerroksisten vaunujen yläkerrassa saattaa kesäkeleillä olla melko lämpimät oltavat. Onko junien ilmastoinnin parantamiseen tarkoitus kiinnittää huomiota?

"Kaikissa kaksikerroksisissa kalustoissa on ilmastointi. Liikenteessä on vielä kalustoa, jossa ilmastointia ei valitettavasti ole, mutta tämä kalusto on pääosin poistumassa käytöstä lähivuosina. Lämpötilat pyritään säätämään lähelle normaalia sisälämpötilaa niin, ettei vaunun sisälämpötila vaihtele sään tai vuodenajan mukaan. Toki teknisissä laitteissa voi olla vikoja, mutta niitä pyritään palautteen mukaan korjaamaan."

Junassa kerrotaan olevan langaton verkkoyhteys, mutta nettiyhteydet takkuilevat. Aikooko VR parantaa junien nettiyhteyksiä tulevaisuudessa?
"Teemme yhteistyötä teleoperaattoreiden kanssa yhteyksien parantamiseksi. Junan nettiyhteys riippuu siitä, millainen yhteys on junan ulkopuolella. Sitä mukaa, kun 4G-verkot yleistyvät, pystymme mekin tarjoamaan parempia yhteyksiä junissa. Vaunukaluston tekniikka pyritään pitämään ajanmukaisena."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat