Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alkoholia syynätään tarkemmin

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Lisääntyneiden resurssien ansiosta tulli on vuodenvaihteesta alkaen kyennyt tarkkailemaan paremmin Viron matkustajaliikenteen mukana saapuvia alkoholilasteja. Kesäkuun loppuun mennessä tulli on ottanut veroharkintaan 250 erää alkoholia, yhteensä noin 165 000 litraa. Viime vuoden lopulla määrä oli heinäkuusta alkaen 51 215 litraa.

Veroharkinta tarkoittaa sitä, että tullilla on ollut aihetta epäillä, että ainakaan osa alkoholilastista ei ole tarkoitettu henkilön omaan käyttöön. Tällöin kyse on aina kaupallisesta tuonnista, jonka osalta tulee jälkikäteen maksaa alkoholin valmistevero.

Veroharkinta on saattanut koskea melko pieniäkin, noin parinsadan litran alkoholilasteja, kun tullissa on heti ilmennyt, että alkoholi on tarkoitettu vietäväksi vaikkapa firman juhliin.

Monissa tapauksissa kyse on suuremmista, noin tuhannen litran alkoholieristä, ja tällöin henkilö ei ole kyennyt tullissa uskottavasti perustelemaan, miksi hän ei ole noudattanut alkoholituonnille asetettuja ohjetasoja.

"Yleisesti ihmiset ovat hyvin tietoisia ohjetasoista, ja suurin osa tuo tuomisia ohjetasojen puitteissa. Kuitenkin lähes kaikissa Virosta tulevissa ajoneuvoissa tulee alkoholia jonkin verran", kertoo tullin valvontapäällikkö Kari Marjamäki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat