Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapagurut paheksuvat helteessä vilahtelevia vakoja

Kotimaa
 

Helle vyöryy vihdoinkin myös Helsinkiin. Perjantaina vähän ennen puoltapäivää Helsinki-Vantaalla mitattiin jo 28,3 asteen lämpötila.

Auringosta ja lämmöstä nautitaan rannoilla, puistoissa ja terasseilla: helle paljastaa pintaa ja saa kylmät juomat virtaamaan.

Mutta mikä on soveliasta kaupungissa helteellä? Voiko lasten leikkipuistossa tai kaupungilla kekkuloida bikineissä, saako omalla pihalla ottaa aurinkoa alasti, entä onko miesten soveliasta ryystää olutta keskustan terasseilla ilman paitaa?

Tapaseuran varapuheenjohtaja Risto Rasku sanoo olevansa esimerkiksi hellepukeutumisen suhteen melko salliva.

"Helteellä pitää käyttää hellevarusteita. Mutta kaupungin kaduilla ei voi lähteä kävelemään kalsareissa, vaikka olisi kuinka kuuma", Rasku sanoo.

Aivan kaikki helleasusteetkaan eivät Raskun mielestä ole soveliaita. Tällaisia ovat esimerkiksi liian lyhyet mikrosortsit.

"Esimerkiksi monet nuoret naiset menevät tässä hieman yli, kun takapuolesta näkyy puolet vaosta. Se ei ole soveliasta eikä edes hyvännäköistä", Rasku sanoo.

Samaa mieltä on seuran puheenjohtaja, Suomen viralliseksi tapaguruksi noussut kamarineuvos Kaarina Suonperä. Hänen mukaansa helteellä kaupungilla vilahtelee liikaa sekä perä- että rintavakoja.

"Suomalaiset eivät ole oikein vielä oppineet hellepukeutumista", Suonperä sanoo.

Hänen mielestään helteelläkään naisten ei tarvitsisi paljastaa rintaliiviensä olkaimia. HS tavoitti Suonperän bussista matkalla Savonlinnaan.

"Meillä on täällä kaikilla puseroissa hihat", Suonperä naurahtaa.

Pukeutumisen lisäksi helteellä nousee monesti keskusteluun myös alkoholinkäyttö. Tapaseuran varapuheenjohtajalta saanee vastauksen siihen, mihin aikaan päivästä on soveliasta nauttia ensimmäinen olut tai lasillinen lomakuohuvaa.

"Ei siihen ole aikarajaa, joskus ajateltiin, että vasta kello 12:n jälkeen voi ottaa. Alkoholinkäyttö on aivan yhtä fiksua pakkasella kuin helteelläkin", Rasku sanoo.

Suonperä on hieman eri linjoilla:

"Hellettä käytetään alibina juomiselle. Eikö helteelläkin kannattaisi juoda vettä?" Suonperä kysyy.

Mikä on sinun mielestäsi soveliasta? Vastaa HS:n kyselyyn, niin tiedämme, miten helle venyttää soveliaisuuden rajoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat