Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hankoon suunnitellaan luksuskylpylää

Kotimaa
 

Hankoon on kaavailtu jo vuosia luksuskylpylää ja loma-asuntoja. Kaupungin suurimman turismihankeen ensimmäisen vaiheen rakentaminen käynnistyy mahdollisesti jo syksyllä. Tämän 100 miljoonan euron suurprojektin rakennustyöt voidaan aloittaa, jos Helsingin hallinto-oikeus kumoaa valitukset rakennuslupamuutoksesta.

"Hanko on legendaarinen kylpyläkaupunki, jossa ei ole ollut sotien jälkeen kylpylää", toimitusjohtaja Risto Kyhälä Regatta Resortsista nauraa.

Kylpylää on yritetty saada kaupunkiin 30 vuotta. Edellinen yritys oli Hjallis Harkimon Meri-Hanko-projekti, joka kuivui kokoon 2011.

Nyt kaupungissa uskotaan kylpylän vihdoin toteutuvan. Hankkeen takana on sama ryhmä, joka nosti jugendhotelli Regatan uuteen uskoon. Näiden kesähankolaisten ryhmässä ovat Kyhälän lisäksi mukana muun muassa Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh sekä sijoittajat Esa Karppinen ja Henrik Kuningas.

Aikaisintaan vuonna 2017 avattava kylpylä on suunnattu hyvätuloisille, sillä se toimii osakepohjaisesti. Yhden osakkeen hinta on 12 500 euroa, ja osakkeella saa käyttöoikeuden kylpylään. Kesäaikaan kylpylää saavat käyttää osakkaiden lisäksi vain hotelliasiakkaat. Muina aikoina kylpylä on avoinna myös muille.

200 osakkeesta jo 110 on varattu.

"Kaupunki saa tästä kaivatun piristysruiskeen talvimatkailuun", Kyhälä lupaa.

Kaupunkiin on myös valmistumassa Suomen suurin venehalli. Hehtaarin kokoiseen halliin mahtuu talvisäilytykseen jopa 150 venettä.

Hanko Boat Yard -suurhallin taustalla on nokialainen liikemies Veikko Salli, joka tunnetaan Molok-jätejärjestelmän kehittäjänä. Molokit ovat niitä syvälle maahan kaivettavien säiliöroskiksia.

Salli aloitti hallin suunnittelemisen, sillä häntä harmitti oman teräsveneensä surkea talvisäilytystilanne.

"Näin isoon halliin saadaan isotkin teräsveneet turvalliseen ja lämpimään talvisäilytykseen. Tarjoamme täyden palvelun, eli me voimme hakea veneen syksyllä ja toimittaa sen keväällä sovittuun paikkaan", Salli kertoo.

Venehalli toimii kylpylän tapaan osakepohjaisesti. Veneilijä ostaa tarvitsemansa tilan verran neliöosakkeita. Esimerkiksi 60 neliön osakkeet maksavat yli 30 000 euroa. Sijoituksen päälle tulee vielä neliöiden mukaan laskettava vuosivastike.

"Osakkeet ovat sijoitus, jonka voi myydä, jos veneilyharrastus loppuu", Salli sanoo.

Toni Lehtinen HS
Hanko

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat