Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksi kuoli ja 18 loukkaantui kolarissa Karkkilassa

Bussimatkustaja: Henkilöauto ajoi tahallaan päin

Kotimaa
 
Kari Pullinen
Eläkeläisiä kuljettanut tilausbussi kaatui kyljelleen kolarissa lauantaina Karkkilassa.
Eläkeläisiä kuljettanut tilausbussi kaatui kyljelleen kolarissa lauantaina Karkkilassa. Kuva: Kari Pullinen

Linja-auto ja henkilöauto törmäsivät lauantaina keskipäivällä valtatiellä 2 lähellä Karkkilaa. Nokkakolarin jäljiltä linja-auto ajautui kyljelleen ojaan. Henkilöauton kuljettaja kuoli ja 18 linja-autossa matkustanutta loukkaantui, poliisi kertoi.

Bussi oli lähtenyt lauantaina aamuseitsemältä Kristiinankaupungista kohti Helsinkiä. Bussin kyydissä oli 18 hengen ryhmä Pohjanmaan Lapväärtin seudun eläkeläisiä sekä ryhmän opas ja kuljettaja, kertoo onnettomuusauton omistavan yrityksen toimitusjohtaja Boris Haglund. Ryhmän oli tarkoitus tehdä nelipäiväinen matka Etelä-Suomeen.

Poliisin tutkinnassa selvisi, että Helsingin suunnasta tullut henkilöauto ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä vastakkaiselle kaistalle ja törmäsi suoraan linja-auton keulaan. Henkilöautossa ei ollut matkustajia.

"Puhuin äsken ryhmän oppaan kanssa, joka on nyt sairaalassa. Hänen mukaansa henkilöauto törmäsi tahallisesti päin bussia", Boris Haglund sanoi HS:lle.

Helsingin Sanomien paikan päällä olleiden toimittajan ja kuvaajan mukaan onnettomuus tapahtui tieosuudella, jolla on erinomainen näkyvyys molempiin suuntiin. Tie onnettomuuspaikalla on suora ja hyväpintainen.

Poliisin mukaan kaikki bussimatkustajat kuljetettiin sairaalaan hoitoon ja jatkotutkimuksiin. Loukkaantuneiden vammojen vakavuudesta ei ole toistaiseksi tarkkaa tietoa. Espoon poliisin tilannekeskuksen Jari Saarelaisen mukaan kaikki bussissa olleet loukkaantuivat ja heidän vammansa ovat eri asteisia.

Lauantai-iltana poliisi kertoi, että tutkinnasta annetaan lisää tietoja sunnuntaina iltapäivällä.

Henkilöauto tuhoutui onnettomuudessa täysin, kertoi HS:n valokuvaaja Kari Pullinen.

"Auto oli kappaleina, ja sen moottori oli irronnut törmäyksessä. Bussin runkorakenne ei ollut juurikaan vaurioitunut. Näytti siltä, että auto on törmännyt bussiin kovassa vauhdissa", Pullinen kuvaili.

Porintien liikenne katkaistiin onnettomuuden vuoksi yli kolmeksi tunniksi. Iltakuuden jälkeen raivaustyöt oli onnettomuuspaikalla saatu valmiiksi.

Melissa Heikkilä HS
Ruut Tolonen HS
Karkkila

Melissa Heikkilä / HS
Karkkilassa on tapahtunut kuolonkolari neljä kilometriä keskustasta Poriin päin.
Karkkilassa on tapahtunut kuolonkolari neljä kilometriä keskustasta Poriin päin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat