Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huvipuistot menestyvät ilman jatkuvaa hellettä – osalla kävijöitä jopa viime vuotta enemmän

Linnanmäellä ja Särkänniemessä on riittänyt kävijöitä koleasta säästä huolimatta

Kotimaa
 
Mika Ranta HS
Jussi ja Terhi Lindholm tulivat lastensa Stellan, 9, ja Steffen, 7, kanssa maanantaina Linnanmäelle Varsinais-Suomen Liedosta.
Jussi ja Terhi Lindholm tulivat lastensa Stellan, 9, ja Steffen, 7, kanssa maanantaina Linnanmäelle Varsinais-Suomen Liedosta. Kuva: Mika Ranta HS

Kuluva kesä on ollut huvipuistoille melko suosiollinen. Linnanmäellä ja Särkänniemessä kävijöitä on ollut tänä kesänä enemmän kuin viime vuonna, vaikka kesäkuun sää oli miltei samanlainen kuin viime vuonna.

"Todellinen helleilmahan ei ole mikään ihanteellinen huvipuistosää", sanoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

Hänen mukaansa sopiva sää huvipuistokäynnille on 20 celsiusastetta ja poutaa.

"Lapsia eivät sateetkaan haittaa", Adlivankin lisää.

Linnanmäeltä ei kerrota tarkkoja kävijälukuja, mutta tavoite on noin miljoona kävijää vuodessa. Adlivankinin mukaan siitä on saavutettu jo arviolta puolet.

Wasalandian ja Tropiclandian puistonjohtaja Tuomas Luukkonen sanoo, että huvipuistossa ja vesipuistossa kävijöitä on ollut tänä vuonna kaikkiaan noin 10 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Parikin aurinkoista päivää riittää kuitenkin siihen, että vajaus kiritään kiinni.

Särkänniemessä kävijöitä on ollut kesäkaudella noin 13 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, kertoo huvipuiston kehitysjohtaja Ville Aarresuo. Se tarkoittaa tähän mennessä noin 250 000:ta kävijää.

Vieraat ovat kuitenkin käyttäneet aiempaa vähemmän rahaa, Aarresuo kertoo. Särkänniemessä kukin käyttää keskimäärin noin 30 euroa.

Yksittäinen hellepäivä on huvipuistolle hyvä. Aarresuo sanookin, että huvipuisto on täyttynyt tämän kesän lämpiminä päivinä.

"Asiakkaat ovat selvästi odottaneet, että aurinko alkaisi paistaa."

Pidemmillä hellejaksoilla uimarannat vievät voiton.

Sään takia Särkänniemessä ei yleensä suljeta laitteita – paitsi toisinaan aivan alkukaudesta, kun lämpötila voi pudota nollan lähelle eivätkä pyörät välttämättä pyöri.

Laitteet saatetaan pysäyttää myös kovissa ukkosmyrskyissä, koska myrskyn keskellä laitteiden kyydissä ei ole järin mukava olla. Tänä kesänä moiselta on kuitenkin vältytty.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat