Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin treenaat hyvin sillä välin, kun sauna lämpiää

Kotimaa
 

Mökkipihalla on mahdollisuus harrastaa askareita, jotka kuormittavat kehon lihaksistoa monipuolisesti. Motivus Centerin personal trainerit Topi Stenius ja Mirella Saksa koostivat kesäisistä puhdetöistä treenin saunanlämmityksen yhteyteen.

Saunavesiämpäreiden täyttö ja kantaminen rannasta saunaan sopii hyvin alkulämmittelyksi. Vesiä kantaessa koko vartalon lihaksisto joutuu töihin ja syke nousee kevyesti. Tärkeintä on muistaa, että vesiämpärin nostovaihe tehdään jaloilla, ei selällä. Vedenkanto väsyttää erityisesti jalkojen lihaksistoa ja vaatii käsistä kovaa puristusvoimaa.

Jos täysien ämpäreiden kantaminen tuntuu liian kovatehoiselta alkulämmittelyksi, voi ämpärit täyttää vain puoleen väliin saakka. Rannan ja saunan väliä joutuu silloin kulkemaan useamman kerran, mutta samalla voi varmistua siitä, että lämmittely on tehty huolellisesti. Jos polku rannasta saunaan on epätasainen, kannattaa huomiota kiinnittää tasapainon säilyttämiseen. Askel ei lähde horjumaan, kun polvissa pitää pienen jouston.

Halonhakkuun pariin voi siirtyä turvallisin mielin, kun lihaksisto on lämmitelty. Puiden pilkkomisessa yhdistyvät nopeus, koordinaatio ja lihasten liikkuvuus. Sekä lihasharjoituksen että polttopuiden määrän kannalta onnistunut lopputulos syntyy, kun kirveen nostaa itselle sopivantuntuiseen korkeuteen. Älä yliojenna selkää taaksepäin.

Halonhakkuu rasittaa erityisesti yläselän ja hartiaseudun lihaksia. Halkoja maasta kerätessä paino kannattaa pitää tasaisesti molemmilla jaloilla. Kyykistely ja kumartelu vaativat hyvää lihasliikkuvuutta. Turhaa jalat suorina tehtävää kumartelua kannattaa välttää, jottei selkä pyöristy. Kun nostat maasta raskasta kuormaa, muista tehdä lihastyö jaloilla.

Kun kiuas lämpenee, on oiva hetki siistiä pihaa. Nurmikkoa leikatessa jalat ja kädet tekevät työntäviä liikkeitä. Käsissä työskentelevät pääasiassa ojentajat, rintalihakset ja olkapäät, jaloissa etureiden ja pakaran lihakset. Työntävät liikkeet ovat hyvää vastapainoa puutöiden kuormittamille lihaksille. Yhtä lihasryhmää ei kannata rasittaa liian pitkään, vaan lihaksistoa on kuormitettava monipuolisesti.

Loppuverryttelyksi sopii soutulenkki, sillä soutaminen kuormittaa yläselän lihaksistoa. Jos tahtoo välttyä niskajumeilta, kannattaa hartiat pitää rentoina ja keskittyä pitkiin, rauhallisiin vetoihin. Voit myös koittaa huopaamista, jolloin vartalo työntyy eteenpäin ja liike vaikuttaa vatsalihaksiin.

Saunassa voi mökkipuhteiden jälkeen tehdä lyhyitä, noin 20 sekunnin mittaisia venytyksiä isoimmille lihasryhmille, mutta liikaa löylyissä ei pidä venytellä. Revähdysvaaran välttää, kun venytykseen lisää voimakkuutta hitaasti ja rauhallisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat