Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käräjäoikeus: Kuopion poliisiin tehty kotietsintä oli kohtuuton

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Itä-Suomen poliisiin vuonna 2014 tehdylle koti- ja laite-etsinnälle ei ollut perusteita.

Kotimaa
 

Itä-Suomen poliisiin vuonna 2014 tehdylle koti- ja laite-etsinnälle ei ollut Helsingin käräjäoikeuden mukaan perusteita.

Viimesyksyinen etsintä liittyi Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rikosepäilyihin. Kotietsintä kohdistui kuopiolaiseen vanhempaan rikoskonstaapeliin. Hänen epäiltiin syyllistyneen törkeään virka-aseman väärinkäyttöön. Etsintöjä oli tehty muun muassa poliisin työhuoneessa, ja hänen sähköpostinsa oli tutkittu.

Käräjäoikeuden ratkaisun mukaan poliisia on ollut syytä epäillä virkarikoksesta etsintöjen aikaan. Käräjäoikeuden mukaan oikea epäily olisi kuitenkin ollut virkavelvollisuuden rikkominen törkeän virka-aseman väärinkäytön sijasta.

Oikeuden mukaan poliisin toimista olisi ollut saatavissa tietoja ilman kotietsintöjä, jotka ovat omiaan pilaamaan vanhemman rikoskonstaapelin mainetta.

"Etsinnän kohdistamisella Kuopion kokoisella paikkakunnalla virassa olevaan poliisimieheen on oltava hyvät ja punnitut perusteet", tuomiossa sanotaan.

Käräjäoikeus on jo aiemmin ratkaissut kolmen muun kuopiolaispoliisin koti- ja laite-etsinnöistä tehdyt valitukset.

Käräjäoikeus katsoi kesäkuussa, että tutkinnanjohtajana toimineella poliisilla etsintäedellytykset täyttyivät. Sen sijaan kahden muun poliisin tapauksessa etsinnöille ei ollut perusteita.

Tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto kommentoi tuolloin, että etsintöjen taustalla oli Helsingin käräjäoikeuden myöntämä lupa. Tutkinnanjohtajat ovatkin ilmoittaneet vievänsä asian hovioikeuteen.

Kuopiolaispoliisien epäillään toimineen virkavelvollisuuksiensa vastaisesti, kun he eivät tutkineet erääseen naiseen liittyviä huumerikosepäilyjä. Naista syytetään nyt siitä, että hän olisi tehnyt törkeitä huumerikoksia yhdessä Aarnion kanssa.

Aarnio ja yksi hänen alaisensa ovat jo tältä osin saaneet syytteet törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä. Heidän epäillään vaikuttaneen siihen, että kuopiolaispoliisit lopettivat jutun tutkinnan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat