Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilkka Kanerva jatkaa Etyj-tehtävässään

Parlamentaarisessa yleiskokouksessa hyväksyttiin myös loppuasiakirja

Kotimaa
 
Aapo Huhta HS
Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) ja pääsihteeri Spencer Oliver olivat juhlatuulella.
Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) ja pääsihteeri Spencer Oliver olivat juhlatuulella. Kuva: Aapo Huhta HS

Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) on valittu toiselle toimikaudelle Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtajaksi.

Valinta tehtiin torstaina yksimielisesti Finlandia-talossa Etyjin parlamentaarisessa yleiskokouksessa.

Kanerva on toiminut yleiskokouksen puheenjohtajana vuosi sitten Bakussa pidetystä kokouksesta lähtien. Kausi on Kanervan viimeinen: puheenjohtajan toimikausi on enimmillään kaksi vuotta.

Kokous hyväksyi päätösistunnossa myös loppuasiakirjan Recalling the Spirit of Helsinki, jossa muun muassa tuomitaan Venäjän toimet Ukrainassa ja vaaditaan Minskin tulitaukosopimuksen toimeenpanoa ja Etyjin tarkkailijoiden vapaan liikkumisen sallimista konfliktialueilla.

Kööpenhaminassa päämajaansa pitävä Etyjin parlamentaarinen yleiskokous ei ole osa turvallisuusjärjestö Etyjiä, jonka päämaja on Itävallan Wienissä. Parlamentaarisen yleiskokouksen tarkoitus on seurata Etyjin toimintaa ja antaa lausuntoja.

Päätösasiakirja esitellään tänään perjantaina Etyjin edustajille hallitustenvälisessä kokouksessa, joka on Helsingissä 40 vuotta sitten järjestetyn Etykin juhlakokous.

Asiakirjassa vedotaan Etyj-maiden hallituksiin aseidenriisunnan puolesta ja korostetaan yhteisvastuuta pakolaiskysymyksissä. Lisäksi huolta kannetaan ilmastonmuutoksesta, veden riittävyydestä, kyberturvallisuudesta, terrorismin leviämisestä ja Etyj-alueen vähemmistöjen ihmisoikeustilanteesta.

Päätöslauselmissa ilmaistaan yleiskokouksen näkemyksiä myös naisten ja tyttöjen haavoittuvasta asemasta konflikteissa, ihmiskaupasta, vierastaistelijoista, arktisen alueen talousmahdollisuuksista ja Etyjin uudistamisesta.

Helsingissä pidettyyn Etyjin parlamentaarisen yleiskokoukseen saapui lähes kolmesataa kansanedustajaa yli viidestäkymmenestä Etyjin osallistujavaltiosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat